Jubilej škole Dobrislav Đedo Perunović: Iznjedrili brojne priznate stručnjake

„Škola je iznjedrila generacije učenika od kojih su mnogi postali poznati i priznati stručnjaci u svojim oblastima u našoj državi, a i šire. Svaki njen član trudi se da u svom domenu prati intencije društva, da obrazovanju i vaspitanju da dublji smisao”
124 pregleda 1 komentar(a)
proslava škola Nikšić, Foto: Svetlana Mandić
proslava škola Nikšić, Foto: Svetlana Mandić
Ažurirano: 10.12.2016. 09:52h

Osnovna škola “Dobrislav Đedo Perunović“ u Bogetićima, 14 kilometara od Nikšića, obilježila je 150 godina postojanja.

U nikšićkom Sportskom centru organizovana je svečanost, a učenici su priredili kulturno-umjetnički program.

Otvorena je i izložba slika sestara Anđele i Marije Mijušković, talentovanih djevojčica koje su do sada imale dvije samostalne izložbe.

Direktor škole Boris Nikolić kazao je da je obrazovna misija duga vijek i po za poštovanje i ponos.

Podsjetio je na istorijat škole koja ove godine ima 18 učenika.

„Škola je iznjedrila generacije učenika od kojih su mnogi postali poznati i priznati stručnjaci u svojim oblastima u našoj državi, a i šire. Svaki njen član trudi se da u svom domenu prati intencije društva, da obrazovanju i vaspitanju da dublji smisao”.

Istakao je da su zaposleni ponosni što imaju takve talente poput sestara Mijušković i Danila Dragićevića, koji je proglašen za najboljeg fudbalera Crne Gore u svom uzrastu u 2014/2015.

“U proteklom periodu smo uradili mnogo. Na školi je postavljena PVC bravarija, urađena je nova fasada, okrečene sve prostorije, renovirane učionice, sređen sportski poligon, salu za fizičko smo opremili novim spravama i rekvizitima, a u saradnji sa Domom zdravlja otvorili smo terensku ambulantu u prostorijama škole”.

Predsjednik školskog odbora Vladimir Bojičić kazao je da se broj učenika iz godinu u godinu smanjivao, pa je škola bila suočena i sa mogućnošću zatvaranja.

Istakao je da upisi prvaka, a ove godine ih je petoro, daju nadu da će se i taj problem riješiti.

Bonus video: