Stijepović: Potrošili smo 3,2 miliona eura po zakonu

“Put je javna povšina. Putem idu građani Podgorice, bez obzira za koga glasaju”
0 komentar(a)
Slavoljub Stijepović, Foto: Luka Zeković
Slavoljub Stijepović, Foto: Luka Zeković
Ažurirano: 09.12.2016. 20:59h

Gradonačelnik Podgorice Slavoljub Stijepović je ocijenio da su od svih nadležnih institucija koje su kontrolisale rad gradske uprave dobili pozitivne ocjene, naročito u dijelu primjene Zakona o budžetu i Zakona o fiskalnoj odgovornosti.

Stijepović je, komentarišući analizu Istraživačkog centra MANS i lista “Vijesti” u kojoj se navodi da je Glavni grad potrošio preko 3,2 miliona eura u tri predizborna mjeseca na revitalizaciju i izgradnju lokalne infrastrukture, kazao da je sve što su uradili ove godine u glavnom gradu urađeno u skladu sa zakonom.

“ Put je javna povšina. Tim putem ide svaki građanin Podgorice, bez obzira za koga glasa i koju partiju podržava. Ponosni smo na sve ono što smo ove godine uradili u glavnom gradu...”, kazao je Stijepović.

On je istakao da je tokom predizborne kampanje kontrolor iz opozicije pokrivao mjesto pomoćnika sekretara za finansije, navodeći da se nijedan euro iz budžeta nije mogao potrošiti bez potpisa kontrolora.

“Mi smo u jeku predizborne kampanje, krajem septembra i početkom oktobra, imali posjetu inspektora uz Agencije za sprečavanje korupcije. Kontrolisali su potrošnju budžeta nekoliko dana i dobili smo zapisnik u kome je evidentirano da nije nađena nijedna nepravilnost kod korišćenja sredstava iz budžeta”, kazao je Stijepović. On je istakao da bi u četvrtom kvartalu mogli da potroše i do šest miliona eura, jer se u tom periodu projekti najviše realizuju.

Stijepović je juče postavio kamen temeljac za natkrivanje manjeg vaterpolo bazena u okviru Sportskog centra “Morača”, koje bi trebalo da bude završeno u narednih 300 dana.

Direktor preduzeća “Sportski objekti” Vojislav Marković je kazao da će Glavni grad dobiti moderan, funkcionalan i savremen zatvoreni bazen, koji će moći da koriste rekreativci i profesionalci, koji se bave vaterpolom i plivačkim disciplinama.

Natkrivanje bazena, koji će moći da primi 600 gledalaca će, kako je kazao, koštati 1, 9 miliona eura.

Predsjednik Crnogorskog olimpijskog komiteta Dušan Simonović kazao je da je ovaj projekat došao u pravo vrijeme, jer se Igre malih zemalja 2019. godine održavaju u Crnoj Gori.

“Cijenim izuzetno važnim ovo što će realizovati natkrivanjem bazena u Podgorici, jer je to neophodno za stvaranje novih šampiona. Već smo napravili određene pomake, već smo ovdje osvojili srebrnu medalju i siguran sam da ćemo imati nove šampione”, kazao je Simonović.

Stijepović je ocijenio da je gradska uprava proteklih godina dosta radila na poboljšanju sportske infrastrukture, navodeći kao primjere, izgradnju ili renoviranje 35 sportskih poligona, izgradnju fudbalskog kampa na Zlatici i Kuće fudbala...

“Vjerujem da ćemo već od iduće jeseni imati natkriven bazen. Stvorićemo uslove da formiramo i vaterpolo klub koji će se zvati “Budućnost” ili “Podgorica”, kazao je Stijepović.

Bazen će biti prilagođen i osobama sa invaliditetom.

Ne sudi prije suda

Stijepović juče nije želio da komentariše izgradnju solitera kod hotela “Podgorica”, jer još uvijek nije završen proces koji se povodom ovog pitanja vodi pred Upravnim sudom.

“Pristalica sam toga da ne komentarišem odluke sudova do njihove konačnosti. Mislim da je najbolje da sačekamo odluku Upravnog suda , koja...će biti obavezujuća za nas u Glavnom gradu”, kazao je Stijepović.

Bonus video: