Reagovanje direktora OŠ "Bač": Dijete vaške nije dobilo u školi

"Navodi gospodina Murića da je djevojčica najvjerovatnije dobila vaške u mjesnom vrtiću su neistiniti i netačni i nijesu utemeljeni na činjenicama, već na slobodnoj procjeni pomenutog gospodina"
135 pregleda 7 komentar(a)
vaške, vaška, Foto: Shutterstock
vaške, vaška, Foto: Shutterstock
Ažurirano: 09.12.2016. 19:31h

Direktor OŠ "Bač" Hasan Kurbardović tvrdi da pokojna djevojčica iz Rožaja E. M. nije dobila vaške u dječjem vrtiću koji se nalazi u zgradi te ustanove.

Reagujući na navode predsjednika Mjesne zajednice Besnik Hadžije Murića da je petogodišnjica djevojčica vaške najvjerovatnije dobila u vrtiću, objavljene prekjuče pod naslovom "Sram zbog vaški završio tragedijom?", Kurbardović je saopštio da Murić “svojom neistinitom izjavom dovodi javnost u zabludu”.

Reagovanje objavljujemo u cjelosti:

"Navodi gospodina Murića da je djevojčica najvjerovatnije dobila vaške u mjesnom vrtiću su neistiniti i netačni i nijesu utemeljeni na činjenicama, već na slobodnoj procjeni pomenutog gospodina.

U JU OŠ 'Bač' u svim objektima se vodi računa o higijeni i zdravlju djece, te ovakvi navodi gospodina Murića čude zaposlene u ovoj obrazovno-vaspitnoj ustanovi. Nije nam jasno kako i zašto gospodin Murić bez ijednog dokaza izjavljuje ovako nešto i svojom izjavom pokušava narušiti ugled ove obrazovno-vaspitne ustanove i zaposlenih u njoj, i ujedno dezinformisati javnost neistinama o jednoj jako važnoj temi, pogotovo u ovakvom momentu kada se ugasio jedan mladi život. Nama, zaposlenima, su djeca na provom mjestu i mi, prosvjetni radnici o njima vodimo računa sa posebnom pažnjom, jer to i jeste naša obaveza.

Kolektiv JU OŠ 'Bać' žali zbog ove tragedije koja se dogodila u našoj Mjesnoj zajednici i PJ Besnik i saosjeća bol koja je pogodila porodicu i mještane".

Bonus video: