Natkrivanje manjeg bazena gotovo za 300 dana

Natkrivanje bazena, koji će moći da primi 600 gledalaca će, kako je kazao, koštati 1, 9 miliona eura
2 komentar(a)
bazen SC Morača, Foto: Arhiva Vijesti
bazen SC Morača, Foto: Arhiva Vijesti
Ažurirano: 08.12.2016. 13:09h

Natkrivanje manjeg vaterpolo bazena u okviru Sportskog centra “Morača”, za koji je danas postavljen kamen temeljac, trebalo bi da bude završeno u narednih 300 dana.

Direktor preduzeća “Sportski objekti” Vojislav Marković je kazao da će Glavni grad dobiti moderan, funkcionalan i savremen zatvoreni bazen, koji će moći da koriste rekreativci i profesionalci, koji se bave vaterpolom i plivačkim disciplinama.

Natkrivanje bazena, koji će moći da primi 600 gledalaca će, kako je kazao, koštati 1,9 miliona eura.

Predsjednik Crnogorskog olimpijskog komiteta Dušan Simonović kazao je da je ovaj projekat došao u pravo vrijeme, jer se Igre malih zemalja 2019. godine održavaju u Crnoj Gori.

“Cijenim izuzetno važnim ovo što će realizovati natkrivanjem bazena u Podgorici, jer je to neophodno za stvaranje novih šampiona. Već smo napravili određene pomake, već smo ovdje osvojili srebrnu medalju i siguran sam da ćemo imati nove šampione”, kazao je Simonović.

Gradonačelnik Podgorice Slavoljub Stijepović je ocijenio da je gradska uprava proteklih godina dosta radila na poboljšanju sportske infrastrukture, navodeći kao primjere, izgradnju ili renoviranje 35 sportskih poligona, izgradnju fudbalskog kampa na Zlatici i Kuće fudbala...

“Vjerujem da ćemo već od iduće jeseni imati natkriven bazen. Stvorićemo uslove da formiramo i vaterpolo klub koji će se zvati “Budućnost” ili “Podgorica”, kazao je Stijepović. Bazen će biti prilagođen i osobama sa invaliditetom.

Bonus video: