Mališani iz vrtića "Mačak" i OŠ "Dušan Bojović" dobili poklone

U vrtiću, koji je sa radom počeo u februaru ove godine, u tri vaspitane grupe upisano je 58 djece, a mališani su predsjedniku MZ poklonili komplet knjiga Iva Andrića
78 pregleda 1 komentar(a)
Ažurirano: 08.12.2016. 12:50h

Mjesna zajednica Župa nikšićka riješila je da mališane iz vrtića „Mačak“ i učenike Osnovne škole „Dušan Bojović“ obraduje poklonima. Najmlađi Župljani dobili su DVD i muzičku liniju, dok su osnovci na dar dobili klavijaturu. Vrijednost donacije je oko 400 eura.

„Mjesna zajednica nastavlja sa aktivnostima kako bi se stvorili što bolji uslovi za najmlađi naraštaj u našoj MZ. Kako učenici nijesu imali klavijaturu, a potrebna im je za izvođenje nastave muzičkog vaspitanja, odlučili smo da im je kupimo. I u narednom periodu nastavićemo saradnju sa vrtićem i školom“, kazao je Dragoljub Radulović, predsjednik MZ Župa.

„Ovo je već druga donacija koju smo imali od Mjesne zajednice. Dobili smo ljuljašku, tobogan i klackalicu, što nam mnogo znači za fizičke aktivnosti, a sada će nam DVD i muzička linija i te kako dobro doći. To je nešto što je u današnje vrijeme neophodno jer većina naših aktivnosti je protkana muzikom i igrom“, kazala je koordinatorka u vrtiću „Mačak“ Ljiljana Vuković

U vrtiću, koji je sa radom počeo u februaru ove godine, u tri vaspitane grupe upisano je 58 djece, a mališani su predsjedniku MZ poklonili komplet knjiga Iva Andrića.

Direktorica škole Vesna Mijušković zahvalila se MZ i roditeljima na donaciji.

Novi savjet MZ izabran je u aprilu i njihov rad je više nego vidljiv. Iz dana u dan trude se da poboljšaju uslove života mještanima Župe, a prioritet ima podmladak. Tako su prije dvadesetak dana krenuli sa vjerovatno jedinstvenom akcijom prikupljanja novčanih sredstava kako bi svih 40 učenika devetog razreda moglo da ode na polumatursku ekskurziju.

„Do sada smo prikupili trećinu sredstava i imamo obećanje od pojedinaca i privrednih društava tako da smo sigurni da ćemo prikupiti sva potrebna sredstva. Donijeli smo odluku i da stipendiramo najboljeg studenta iz Župe, sa 50 eura na mjesečnom nivou, kao i da prvorođeno dijete u 2017.godini iz ove MZ novčano častimo sa 100 eura“, kazao je Radulović.

U saradnji sa Opštinom i privatnicima asfaltiran je prilaz do škole, oko 300 metara puta, urađeni su trotoari, a postavljeni su i usporivači brzine.

Galerija

Bonus video: