Novo ruho škole do kraja mjeseca

„Kako se Stanjevića Rupa i Donji Crnci svakodnevno naseljavaju i ima veći broj male djece, mi u MZ „Stijena“ smatramo da ovim poslom obezbjeđujemo dobre uslove za generacije učenika koji će započeti ovdje školovanje“, ocijenio je Nikolić, dodajući da su brojni učenici iz Stanjevića Rupe odlazili na školovanje u Spuž zbog stanja u kojem se nalazila škola
158 pregleda 1 komentar(a)
škola u Stanojevića Rupi, Foto: Privatna arhiva
škola u Stanojevića Rupi, Foto: Privatna arhiva
Ažurirano: 07.12.2016. 18:26h

Radovi na adaptaciji područnog odjeljenja Osnovne škole „Vojin Popović“ u Stanjevića Rupi u Piperima trebalo bi da budu okončani do kraja mjeseca.

Bivši predsjednik Mjesne zajednice „Stijena“ Mijo Nikolić kazao je da je zgrada ove škole sačuvala minimalni broj učenika, te da se sada temeljno rekonstruiše.

„Zamijenjena je krovna konstrukcija, postavljeni novi plafoni, nova elektro- instalacija, novi podovi, novi prozori i vrata, novi toalet, kao i nova fasada“, saopštio je Nikolić, dodajući da je na proljeće urađen sporski teren pored objekta u čemu je pomogla Vojska Crne Gore.

Vrijednost radova na rekonstrukciji škole iznosi oko 18 hiljada eura. U izvođenju radova učestvuje Glavni grad, Ministarstvo prosvjete. Projekat sanacije besplatno je uradio arhitekta Drago Marković, dok su mještani donirali novac, a najveći dio sredstava, navodi Nikolić, obezbijedio je bivši ministar poljoprivrede Petar Ivanović.

„Kako se Stanjevića Rupa i Donji Crnci svakodnevno naseljavaju i ima veći broj male djece, mi u MZ „Stijena“ smatramo da ovim poslom obezbjeđujemo dobre uslove za generacije učenika koji će započeti ovdje školovanje“, ocijenio je Nikolić, dodajući da su brojni učenici iz Stanjevića Rupe odlazili na školovanje u Spuž zbog stanja u kojem se nalazila škola.

OŠ „Vojin Popović“ nekada je imala četiri područna odjeljenja u Seocima, Kopilju, Crncima i Stanjevića rupi. Zbog sve manjeg broja stanovnika u Piperima, škole su ostale i bez učenika.

Mjesna zajednica „Stijena“ je, prema riječima Nikolića, prije dvije godine obnovila zgradu u Seocima, koja sada služi za razne potrebe Seočana.

„Zgrada škole na Kopilju drži se na staklenim nogama i prkosi vjetrovima i mećavi, a zgrada škole u Crncima još je u gorem stanju“, tvrdi Nikolić.

Bonus video: