Plaže u Herceg Novom zatrpane smećem

Iz JP Morsko dobro navode da se o održavanju čistoće na zakupljenim plažama brinu zakupci, a da je za održavanje komunalnog reda na neustupljenim plažama i slobodnim dijelovima obale, zadužena lokalna samouprava, odnosno komunalno preduzeće Čistoća
737 pregleda 2 komentar(a)
Herceg Novi plaže smeće, Foto: Slavica Kosić
Herceg Novi plaže smeće, Foto: Slavica Kosić
Ažurirano: 10.12.2018. 13:37h

Hercegnovske plaže zatrpane su smećem koje je prethodnih mjeseci, uglavnom izbacilo more.

"Ovo je sramota, a očekujem da nam dođu turisti u većem broju nego ranijih godina", kaže ogorčeni mještanin Igala.

Iz JP Morsko dobro navode da se o održavanju čistoće na zakupljenim plažama brinu zakupci, a da je za održavanje komunalnog reda na neustupljenim plažama i slobodnim dijelovima obale, zadužena lokalna samouprava, odnosno komunalno preduzeće Čistoća.

"Svi zakupci/korisnici morskog dobra dužni su da kupališta održavaju čistim i urednim u skladu sa Ugovorom o korišćenju morskog dobra, a po istom su dužni da komunalni red na kupalištima održavaju tokom cijele godine, naročito u periodu zimskih mjeseci", navode iz JP Morsko dobro.

Na osnovu prijava kontrolora Morskog dobra, ovo preduzeće će uputiti opomene zakupcima da očiste plaže.

Podsjećaju da nakon tri opomene, raskidaju ugovor sa zakupcima, a to utiče i na njihove reference prilikom konkurisanja za novi zakup. Posljednje dvije godine zbog toga ni sa jednim zakupcem nije raskinut ugovor.

Načelnica Komunalne policije Marija Andrić ističe da je zbog angažovanja u saniranju posljedica nedavnog nevremena u kome su poplavljene javne površine, saobraćajnice, stambeni i privredni objekti , JP "Čistoća" "zakasnilo" sa čišćenjem plaža, ali je uvjerena da će sve javne plaže i obala biti očišćeni prije novogodišnjih praznika.

Galerija

Bonus video: