"Otvorite granice za pustolovine i nove mogućnosti putovanja“

“Kroz projekat su predviđene različite aktivnosti promocije volonturizma, povezivanja učesnika iz različitih sektora, te jačanje njhovih kapaciteta za razvoj novih programa koji se temelje na društvnom preduzetništvu”, objasnili su organizatori
0 komentar(a)
Zid, Foto: Slavica Kosić
Zid, Foto: Slavica Kosić
Ažurirano: 06.12.2016. 15:03h

"Otvorite granice za pustolovine i nove mogućnosti putovanja“, naziv je projekta koji je danas u restoranu Papagaj u Đenovićinma predstavila Asocijacija za demokratski prosperitet – Zid.

“Kroz projekat su predviđene različite aktivnosti promocije volonturizma, povezivanja učesnika iz različitih sektora, te jačanje njhovih kapaciteta za razvoj novih programa koji se temelje na društvnom preduzetništvu”, objasnili su organizatori.

Obajašnjavaju da je “volonturizam, kao inovacija u zajednici, usmjerena je na turiste koji su zainteresovani za aktivni odmor i upoznavanje destinacije putem direktnog socijalnog kontakta i učestvovanja u društveno odgovornim programima, a koji je temelj za razvoj turističkih proizvoda koji će pridonijeti atraktivnosti graničnih područja Hrvatske i Crne Gore”.

Program traje 18 mjeseci, a kooridnatori projekta su Udruga „MI“ iz Hrvatske i ADP Zid iz Crne Gore, a partneri Udruga za razvoj civilnog društva Bonsai, Udruga hrvatskih putničkih agencija i Opština Herceg Novi. Iznos EU bespovratne pomoći za crnogorske korisnike je 136.838,42 eura, a za hrvatske 112.873,48 eura.

Projekat je namijenjen organizacijama civilnog društva, turističkim predstavnicima i predstavnicima lokalnih administrativnih jedinica, a promotivne aktivnosti obuhvataju turiste i širu javnost.

Bonus video: