Iz štampe izašla deseta knjiga iz edicije "Laureati crnogorskog sporta"

U knjizi su, na 220 strana, predstavljeni sportski događaji koji su obilježili 2015. godinu, godinu koja je bila u znaku vaterpola i atletike, ali i najbolji sportisti, značajni jubileji, takmičenja
81 pregleda 0 komentar(a)
Laureati crnogorskog sporta, Foto: Svetlana Mandić
Laureati crnogorskog sporta, Foto: Svetlana Mandić
Ažurirano: 06.12.2016. 12:23h

Iz štampe je izašla deseta knjiga iz popularne edicije „Laureati crnogorskog sporta“, u partnerskom izdanju Crnogorske sportske akademije i „Zavičaja“ iz Danilovgrada, autora prof. dr Duška Bjelice i Zdravka Gavrilovića.

U knjizi su, na 220 strana, predstavljeni sportski događaji koji su obilježili 2015. godinu, godinu koja je bila u znaku vaterpola i atletike, ali i najbolji sportisti, značajni jubileji, takmičenja.

Knjiga predstavlja jedinstvenu hronologiju postignutih uspjeha crnogorskog sporta u 2015. godini i dobar je podsjetnik na ostvarene rezultate nacionalnih selekcija, klubova i sportista u toj godini. Autori su, osim uspjeha ekipa i sportista na domaćim i međunarodnim takmičenjima, obradili i aktivnosti iz svijeta sportske medicine, rekreativnog, školskog i univerzitetskog sporta, a posebni dio predstavljaju priče o najboljim selekcijama, klubovima, sportistima, jubilejima i sportskim radnicima. U knjizi su obrađeni i prateći sadržaji vezani za nauku i sport, dok je posebno istaknut tradicionalni kongres Crnogorske sportske akademije koji je 2015. godine treći put održan u Podgorici.

Bonus video: