Mladi Info obilježili Međunarodni dan volontera

U saopštenju se navodi da je sva organizacija događaja kao i samo učešće izvođača na koncertu realizovana na volonterskoj osnovi motivacijom aktivnih volontera M!M-a za volonterski rad, što predstavlja izraz visoke svijesti i spremnosti da se odgovori na potrebe drugih i unaprijedi život u svojoj zajednici
145 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 06.12.2016. 12:04h

NVO Mladiinfo Montenegro obilježila je i ove godine Međunarodni dan volontera, petog decembra 2016. godine mini koncertom koji je održan u centru Podgorice, na Trgu nezavisnosti.

Koncert su otvorili predstavnici organizacije koji su kazali da je cilj ovog događaja promocija volonterizma i podizanje svijesti mladih o korisnosti volonterskog rada. Obilježavanjem ovog dana M!M je želio skrenuti pažnju da mladi treba da učestvuju u poboljšanju njihovog položaja. Podsjetili su mlade da predstavljaju izuzetno značajnu kategoriju stanovništva i buduće nosioce promjena u društvu.

“Cilj organizovanja ovog događaja je promocija volonterizma i podizanje svijesti mladih o korisnosti volonterskog rada. Obilježavanjem ovog dana želimo skrenuti pažnju mladima da treba da učestvuju u poboljšanju njihovog položaja, budu aktivni i nosioci promjena u društvu. Pored saznanja da čine nešto za "pravu stvar", volonteri su u prilici da dobiju nova iskustva, znanja i vještine i da ostvare nova prijateljstva i kontakte, kao i da iskoriste mogućnost stručnog usavršavanja i ličnog napredovanja. Zato je neophodno posvetiti adekvatnu pažnju njihovim potrebama, stavovima i željama, kao i podršci i razvoju volonterizma. Proslava Dana volontera mini koncertom ideja je upravo naših volontera jer želimo da pokažemo da volontiranje može biti i zabavno i zanimljivo i da se ne radi o "džabnom radu", kako ga mnogi nazivaju“, kazala je Milica Žugić, predsjednica NVO Mladiinfo Montenegro.

U saopštenju se navodi da je sva organizacija događaja kao i samo učešće izvođača na koncertu realizovana na volonterskoj osnovi motivacijom aktivnih volontera M!M-a za volonterski rad, što predstavlja izraz visoke svijesti i spremnosti da se odgovori na potrebe drugih i unaprijedi život u svojoj zajednici.

Događaju su se odazvali izvođači sa naše muzičke scene Bojan Delić, Andrijana Božović, Ivana Popović, Nina Žižić, Stevan Faddy, Anita Popović. Takođe, priliku da se predstave publici imali su i mladi talentovani muzičari iz Nikšića koji tek započinju svoje karijere, Stefan Pavićević – KeLa, Miloš Nikolić – Simply, Martin Lješković – Lucidan i Filip Ravić poznati kao DJ Iron. Publici se predstavio i mladi duo Damir i Adela, kao i Luka Radović mladi izvođač sa Cetinja.

"Volonteri su tokom akcije dijelili promotivne materijale organizacije na štandovima, gdje su srednjoškolci i studenti, kao i svi građani Podgorice imali priliku da se bliže upoznaju sa radom organizacije kao i sa radom volonterskog servisa M!M-a koji broji 30 članova, a koji djeluju u okviru tri volonterska tima. NVO Mladiinfo Montenegro bavi se promocijom volonterizma i podsticanjem mladih na aktivno uključivanje u život zajednice. M!M je osnovana sa ciljem da poboljša položaj mladih u Crnoj Gori, kroz informisanje, edukaciju i njihovo aktivno učešće u društvu", zaključeno je u saopštenju.

Galerija

Bonus video: