Pozvali Zenku da učestvuje na Povorci ponosa 17. decembra u Podgorici

"Vjerujemo da će Vaš angažman tokom nedavnog početog mandata biti obilježen Vašom punom i direktnom podrškom našim ljudskim pravima, te usvajanjem zakonskih rješenja koje će u značajnoj mjeri podići nivo naše jednakosti u pravnom okviru Crne Gore, te profesionalno obavljan slijedeći primjere ministara iz razvijenih zemalja sa dugom tradicijom demokratije"
86 pregleda 11 komentar(a)
Mehmed Zenka, Foto: Boris Pejović
Mehmed Zenka, Foto: Boris Pejović
Ažurirano: 01.12.2016. 15:23h

Organizacioni odbor četvrtog Montenegro prajda i organizacija Kvir Montenegro pozvali su novoizabranog ministra za ljudska i manjinska prava Mehmeda Zenku da učestvuje na Povorci ponosa, koja je zakazana za 17. decembar.

"Vjerujemo da će Vaš angažman tokom nedavnog početog mandata biti obilježen Vašom punom i direktnom podrškom našim ljudskim pravima, te usvajanjem zakonskih rješenja koje će u značajnoj mjeri podići nivo naše jednakosti u pravnom okviru Crne Gore, te profesionalno obavljan slijedeći primjere ministara iz razvijenih zemalja sa dugom tradicijom demokratije. U ime Crnogorske LGBTIQ Asocijacije "Kvir Montenegro" i Organizacionog odbora Montenegro Prajda, ovom prilikom Vas pozivamo na četvrtu Povorku ponosa LGBTIQ osoba "Montenegro Prajd" koja će biti održana 17. decembra u Podgorici", navodi se u pozivu Zenki.

U skladu sa odlukom Organizacionog odbora, novoizabranom ministru upućen je i poziv da se pozdravnim govorom obrati učesnicama i učesnicima četvrtog Montenegro Prajda.

Bonus video: