Tivat: Sav prihod djeci sa smetnjama u razvoju

Help Portrait projekat osmislio je i pokrenuo poznati američki fotograf Jeremy Cowart. Ideja je prerasla okvire lokalnog djelovanja i proširila se na cijeli svijet kojem se priključila i Crna Gora
75 pregleda 1 komentar(a)
Help Portrait
Help Portrait
Ažurirano: 30.11.2016. 16:23h

U petak će se održati međunarodna humanitarna akcija Help Portrait, u organizaciji Porto Montenegra.

"Kao i svake godine, Veri Veroza i ostali tivatski fotografi radiće profesionalne portrete prolaznika i gostiju, a čitav prihod od prodatih fotografija biće namijenjen djeci sa smetnjama u razvoju, za čije se programske sadržaje brine Nevladina organizacija "Evropski dom". Akcija Help Portrait realizuje se u saradnji sa Turističkom organizacijom Tivat, a podržaće je frizerski salon Vlado Hair Design, čiji će članovi tima biti zaduženi za frizuru i šminku svih koji budu zainteresovani za profesionalne portrete, a domaćin će i ove godine biti restoran One, koji će prisutnima služiti besplatne tople napitke i lokalne slatkiše", kazala je PR koordinatorka Porto Montenegra Kristina Škanata.

Help Portrait projekat osmislio je i pokrenuo poznati američki fotograf Jeremy Cowart.

Ideja je prerasla okvire lokalnog djelovanja i proširila se na cijeli svijet kojem se priključila i Crna Gora.

Od 2009. godine u tom projektu urađeno je preko 370.825 portreta, u 67 zemalja svijeta, na 2.803 realizovana događaja.

"Porto Montenegro se već sedmi put priključuje ovoj globalnoj akciji, a već 3. decembra svijet obilježava Međunarodni dan osoba sa invaliditetom, tako da ovim događajem Porto Montenegro promoviše razumijevanje problema osoba sa posebnim potrebama i daje podršku za dignitet, prava i dobrobit osoba sa svim ovim problemima”, istakla je Škanata.

Bonus video: