Novi vlasnik Porto Montenegra hoće letove iz Dubaija za Tivat

Državni investicioni fond Dubaija početkom maja je od dotadašnjeg glavnog vlasnika Porto Montenegra, kanadskog biznismena Pitera Manka i njegovih partnera, preuzeo tivatski nautilčki centar
207 pregleda 2 komentar(a)
Snežana Matijević, Investment Corporation of Dubai, Foto: Opština Tivat
Snežana Matijević, Investment Corporation of Dubai, Foto: Opština Tivat
Ažurirano: 30.11.2016. 15:27h

Predsjednica Opštine Tivat Snežana Matijević susrela se sa članom borda direktora kompanije Investment Corporation of Dubai (ICD) Mohamedom Al Marzukijem.

Bio je ovo ujedno i prvi zvaničan susret predstavnika izvršne vlasti opštine Tivat sa predstavnikom kompanije ICD, koja je odnedavno vlasnik marine i nautičkog naselja Porto Montenegro.

Državni investicioni fond Dubaija početkom maja je od dotadašnjeg glavnog vlasnika Porto Montenegra, kanadskog biznismena Pitera Manka i njegovih partnera, preuzeo tivatski nautilčki centar.

Arapi su to učinili otkupivši za 210 miliona eura, Mankovu kompaniju Montport Capital registrovanu u Kopenhagenu, a koja je stajala iza firme Adriatic Marinas što razvija Porto Montenegro.

Kako je saopšteno iz Opštine Tivat, sastanku Matijević sa članom Borda direktora ICD-a, šeikom Al Marzukijem, prisustvovao je i odlazeći izvršni direktor kompanije Adriatic Marinas Oliver Korlet.

"Na sastanku je bilo riječi o budućem razvoju marine kao i svih pratećih sadržaja, o planiranim investicijama, a Mohamed Al Marzuki je posebno naglasio važnost uspostavljanja direktne avionske linije Tivat - Dubai. Predstavnici opštinske vlasti upoznali su gosta sa ostvarenim u proteklom periodu, ali i sa većim projektima čija je realizacija planirana za naredni period, a od značaja su za dalji razvoj turističke ponude grada. Prvi zvanični kontakt obilježila je i jasno iskazana obostrana volja da se dosadašnja uspješna saradnja Opštine i menadžmenta na projektu Porto Montenegro nastavi", kazala je portparolka Opštine Tivat Branka Čelanović.

ICD se može pohvaliti bogatim investicionim portfoliom, koji sadrži imena poput aviokompanija Emirates i Flydubai, kompanije za aerodromske usluge Dnata, luksuznog turističkog operatera Kerzner i ostalih.

Kompanija Flydubai je 3. oktobra već obavila prvi promotivni let iz Dubaija za Tivat dovevši delgaciju od skoro 150 biznismena, turističkih agenata i novinara iz Ujedinjenih Arapskih Emirata u Crnu Goru.

Ta kompanija redovan sedmični saobraćaj sa Tivtom uspostaviće na proljeće naredne godine, iako je želja crnogorskih zvaničnika bila da njihovi avioni iz Dubaija saobraćaju sa Podgorocim, a ne Tivtom.

Bonus video: