MATIJEVIĆ RAZGOVARALA SA AL MARZUKIJEM

Novi vlasnik Porto Montenegra hoće letove iz Dubaija za Tivat

Državni investicioni fond Dubaija početkom maja je od dotadašnjeg glavnog vlasnika Porto Montenegra, kanadskog biznismena Pitera Manka i njegovih partnera, preuzeo tivatski nautilčki centar
183 pregleda 2 komentar(a)
Snežana Matijević, Investment Corporation of Dubai, Foto: Opština Tivat
Snežana Matijević, Investment Corporation of Dubai, Foto: Opština Tivat
Ažurirano: 21.05.2019. 13:04h

Predsjednica Opštine Tivat Snežana Matijević susrela se sa članom borda direktora kompanije Investment Corporation of Dubai (ICD) Mohamedom Al Marzukijem.

Bio je ovo ujedno i prvi zvaničan susret predstavnika izvršne vlasti opštine Tivat sa predstavnikom kompanije ICD, koja je odnedavno vlasnik marine i nautičkog naselja Porto Montenegro.

Državni investicioni fond Dubaija početkom maja je od dotadašnjeg glavnog vlasnika Porto Montenegra, kanadskog biznismena Pitera Manka i njegovih partnera, preuzeo tivatski nautilčki centar.

Arapi su to učinili otkupivši za 210 miliona eura, Mankovu kompaniju Montport Capital registrovanu u Kopenhagenu, a koja je stajala iza firme Adriatic Marinas što razvija Porto Montenegro.

Kako je saopšteno iz Opštine Tivat, sastanku Matijević sa članom Borda direktora ICD-a, šeikom Al Marzukijem, prisustvovao je i odlazeći izvršni direktor kompanije Adriatic Marinas Oliver Korlet.

"Na sastanku je bilo riječi o budućem razvoju marine kao i svih pratećih sadržaja, o planiranim investicijama, a Mohamed Al Marzuki je posebno naglasio važnost uspostavljanja direktne avionske linije Tivat - Dubai. Predstavnici opštinske vlasti upoznali su gosta sa ostvarenim u proteklom periodu, ali i sa većim projektima čija je realizacija planirana za naredni period, a od značaja su za dalji razvoj turističke ponude grada. Prvi zvanični kontakt obilježila je i jasno iskazana obostrana volja da se dosadašnja uspješna saradnja Opštine i menadžmenta na projektu Porto Montenegro nastavi", kazala je portparolka Opštine Tivat Branka Čelanović.

ICD se može pohvaliti bogatim investicionim portfoliom, koji sadrži imena poput aviokompanija Emirates i Flydubai, kompanije za aerodromske usluge Dnata, luksuznog turističkog operatera Kerzner i ostalih.

Kompanija Flydubai je 3. oktobra već obavila prvi promotivni let iz Dubaija za Tivat dovevši delgaciju od skoro 150 biznismena, turističkih agenata i novinara iz Ujedinjenih Arapskih Emirata u Crnu Goru.

Ta kompanija redovan sedmični saobraćaj sa Tivtom uspostaviće na proljeće naredne godine, iako je želja crnogorskih zvaničnika bila da njihovi avioni iz Dubaija saobraćaju sa Podgorocim, a ne Tivtom.

Preporučujemo za Vas