U Beglacima će napraviti park

Prostor iskoristiti za odmor i rekreaciju građana, kroz izgradnju trim staze sa sportskim mobilijarom, dječjim igralištem...
129 pregleda 1 komentar(a)
Golubovci, Foto: Arhiva "Vijesti"
Golubovci, Foto: Arhiva "Vijesti"
Ažurirano: 29.11.2016. 19:18h

Planerska kuća „Studio synthesis arhitecture &design” iz Podgorice radiće idejno rješenje i glavni projekat uređenja park šume Beglaci, u zetskom selu Goričani.

Ponuda te kompanije od 15.113 eura je kao najpovoljnija izabrana na tenderu, koji je Gradska opština Golubovci raspisala 19. septembra.

Tender je bio procijenjen na 25.000 eura.

Ponudom je predviđeno da rok izvršenja ugovora bude 60 dana od njegovog zaključivanja.

Komisija za otvaranje i vrednovanje ponuda je kao drugorangiranu vrednovala ponudu firme „Urbi.Pro”, kao trećerangiranu, ponudu - „ARHING inženjeringa”, četvrtorangiranu - „Arhitektonskog studija AIM” , petorangiranu „Civil engineera” i šestorangiranu ponudu Republičkog zavoda za urbanizam i projektovanje. Ponuda ponuđača „Europrojekta” je odbijena kao neispravna. U projektnom zadatku se navodi da je cilj izrade projekta da se taj prostor iskoristi za odmor i rekreaciju građana, kroz izgradnju trim staze sa sportsko-rekreativnim mobilijarom, dječjim igralištem, otvorenim šankom i otvorenom pozornicom.

U planu je, kako se navodi u projektnom zadatku, i ozelenjavanje devastiranog šumskog fonda i oplemenjivanje novim vrstama, koje će se prilagoditi zemljištu i klimatskim karakteristikama tog podneblja, kao što su sušni periodi i ekstremno visoke temperature.

“Površina katastarske parcele 1871 KO Mahala iznosi 230.989 kvadrata, ali je predmet izrade idejnog rješenja dio katastarske parcele 1871, površine od oko 110.000 kvadrata. To područje je Prostorno-urbanističkim planom planirano za namjenu 'sportsko-rekreativne površine', izuzimajući urbanističku parcelu započetog objekta Sportske sale”, navodi se u dokumentu.

Bonus video: