Gdje je bio put, sada teku potoci

Vranještičani kažu da se put više ne može sanirati, jer je potpuno odnesen, već da je neophodno trasiranje i probijanje novog
260 pregleda 0 komentar(a)
Vranještica, Foto: Privatna arhiva
Vranještica, Foto: Privatna arhiva
Ažurirano: 29.11.2016. 18:58h

Posljednje nevrijeme potpuno je uništilo put ka gornjem dijelu vasojevičkog sela Vranještica.

Na mjestu te saobraćajnice sada su potoci , a mještani su juče apelovali na Vladu i lokalnu vlast da što hitnije pomognu.

Vranještičani kažu da se put više ne može sanirati, jer je potpuno odnesen, već da je neophodno trasiranje i probijanje novog.

Predsjednik zajednice Rajo Đukić tvrdi da su svi koji žive u gornjem dijelu sela danima odsječeni od ostatka svijeta.

“Komisija treba da izađe u Vranješticu i obiđe svaki kutak puta. Trasa mora da se mijenja, jer put za gornji dio sela kao i za katune više ne postoji. U gornjem dijelu sela ima 23 kuće, koje su sada potpuno odsječene. Na mjestu nekadašnjeg puta sada su vodotoci. Do grada naše komšije mogu jedva pješke”, rekao je Đukić.

Kaže da su iz lokalne uprave dobili oko 1.400 eura, što su iskoristili za saniranje dijela saobaćajnice, ali da nadležni nijesu mogli da stignu do najugroženijih djelova, jer nije bilo bezbjedno, pa nijesu ni vidjeli koliko je stanje alarmantno.

Dok ne stigne pomoć, kaže Đukić, mještani će se samorganizovati i probiti kakav takav put do komšija koji žive više.

“Naravno da za ozbiljne radove na saobraćjnici nemamo novca i hitno nam je potrebna pomoć države. Poznato je da ni Opština nije u mogućnosti da toliko investira. Ne možemo više da krpimo i improvizujemo, nema drugog rješenja osim probijanje novog puta. Potreban nam je investitor, ali i stručna pomoć i nadzor i to tražimo od dražave, inače će život u selu Vranještica zamrijeti”, kazao je predsjednik Mjesne zajednice.

Podsjetio je da su mještani tog sela do sada mnogo toga sami uradili kada je riječ o elektrifikaciji ili sanaciji puteva.

Vuksanovićeva : Nemamo novca, više ništa ne možemo da učinimo, nemoćni smo

Opština neće imati novca za veće investicione poduhvate na saniranju šteta koje je napravilo nevrijeme na području kolašinske opštine.

Predsjednica Opštine Željka Vuksanović tvrdi da je do sada učinjeno sve u okviru mogućnosti - očišćeni odroni ka rovačkim selima i ka Rečinama, a mještanima Vranještice upućena novčana pomoć za sanaciju dijela puta.

“Ostali zahtjevi biće proslijeđeni Komisiji za elmentarne nepogode. Više ne možemo ništa da učinimo i nemoćni smo. Nećemo moći da učinimo ništa ni na saniranju puta u Sjerogištu“, rekla je ona.

Bonus video: