Ski centar Kolašin 1450 spreman za početak zimske turističke sezone

Šćepanović je kazao da su uspjeli da sve staze pripreme na vrijeme i, kako kaže, bolje nego ikad do sada
83 pregleda 2 komentar(a)
Ski centar Kolašin 1450, Foto: Ski centar Kolašin 1450
Ski centar Kolašin 1450, Foto: Ski centar Kolašin 1450
Ažurirano: 29.11.2016. 15:34h

Ski centar Kolašin 1450 spreman je za početak zimske turističke sezone. Time su, kaže izvršni direktor Boban Šćepanović, ispunjena ranija obećanja iz tog preduzća. Zvaničan početak sezone u kolašinskom ski centru očekuje se za 16. decembar.

“Ove godine smo, prvi put, počeli da proizvodimo snijeg u novembru. Dosadašnja praksa je bila da to radimo u decembru, ali prateći meteorološki trend da je novembar veoma povoljan za proizvodnju snijega, ove godine smo već u dva navrata proizvodili snijeg. Uspjeli smo da formiramo značajne deponije, koje će nam pomoći da ranije počnemo, ali i da sezona duže traje, jer se na tim djelovima staza snijeg mnogo duže zadržava“, kazao je Šćepanović.

On je podsjetio da su uspjeli da sve staze pripreme na vrijeme i, kako kaže, bolje nego ikad do sada. Sanirana su, tvrdi Šćepanović, sva kritična mjesta.

“Tako smo stvorili uslove da se na našim stazama može uživati u skijanju i onda kada je sniježni pokrivač niži od uobičajnog”, reko je on, napominjući novine u ponudi kao i cijene koje će na Bjalasici važiti tokom predstojeće turističke sezoe, iz tog preduzeća uskoro saopštiti.

Bonus video: