Kampanja protiv nikotina i u Ostrosu

Iz CDPR-a naglašavaju da pušenje i sve njegove negativne posljedice prvenstveno utiču na razvoj raznih vrsta kancera i oboljenja srca i krvnih sudova
0 komentar(a)
OŠ „Đerđ Kastrioti Skenderbeg”, Foto: Privatna arhiva
OŠ „Đerđ Kastrioti Skenderbeg”, Foto: Privatna arhiva
Ažurirano: 28.11.2016. 14:31h

U sklopu redovnih edukativnih predavanja o bolestima zavisnosti, predstavnici Crnogorskog društva za borbu protiv raka (CDPR) posjetili su OŠ „Đerđ Kastrioti Skenderbeg” u Ostrosu u barskoj Krajini. Sa učenicima, nastavnicima i direktorom škole Bećirom Berjaševićem, oni su razgovarli o problemima koje izaziva konzumiranje duvanskih proizvoda u školskom uzrastu, a uručili su i donaciju školskoj biblioteci, komplete knjiga ruskih i francuskih klasika, i savremenih pisaca sa ovog prostora i regiona.

"Posjete ove prirode su naša stalna aktivnost u borbi protiv konzumiranja duvanskih proizvoda, u okviru koje posjećujumo naše osnovne i srednje škole. U kratkom predavanju sekretar Društva Domagoj Žarković predočio je koliko je štetno i koliko nepovoljno pušenje utiče na mladi organizam, pogotovo u toj fazi razvoja ličnosti. Očekujemo i da naša donacija, znak pažnje prema učenicima i školi, istovremeno bude đacima i lektira za školske obaveze, ali i vannastavno obrazovanje", saopštili su iz CDPR.

Iz CDPR-a naglašavaju da pušenje i sve njegove negativne posljedice prvenstveno utiču na razvoj raznih vrsta kancera i oboljenja srca i krvnih sudova, što svi dobro znaju, ali ne poštuju.

"Zato apelujemo na sve, pogotovo djecu školskog uzrasta, da ne počinju nikada pušiti, a ukoliko su već pušači da ostave pušenje ili bar pokušaju da se odviknu od konzumiranja duvanskih proizvoda, kako bi sačuvali ono najvažnije, a to je svakako zdravlje", zaključili su iz CDPR.

Bonus video: