Euromost: Žalosno je što o sudbini građana sjevera CG mora odlučivati Marija Vučinović

"Obaveza nam je svima pred građanima, da se borimo za opstanak našeg regiona, zato nakon Nove godine treba svi zajedno sa građanima da nastavimo borbu da se vaše opštine tretiraju ravnopravno sa ostalim opštinama u državi"
87 pregleda 8 komentar(a)
poplave, Rožaje, Foto: Facebook
poplave, Rožaje, Foto: Facebook
Ažurirano: 28.11.2016. 10:47h

Koliko je sjeverni region Crne Gore zapostavljen i koliko su građani na sjeveru diskriminisani i koliko se smatraju građanima drugog reda, govori i dodijela pomoći od Vlade Crne Gore opštinama na Sjeveru, čija su područja poplavljena i gdje je građanima nanijeta ogromna šteta, saopšteno je iz NVO Euromost.

"To je odmah bilo jasno nakon što je Vlada Crne Gore, tek nakon pritiska kroz medije odobrila opštinama na sjeveru čija su područja najviše pogođena vremenskim neprilikama,toliko sredstava da nemogu da pokriju gorivo a kamoli da pomognu građanima", navodi se u saopštenju Euromosta.

Iz ove NVO su kazali da je žalosno što o sudbini građana na sjeveru Crne Gore, mora odlučivati osoba pod imenom Marija Vučinović.

"Koliko je interesuju građani na sjeveru, vidjeli smo kroz njenu zainteresovanost da zakaže sjednicu vladine komisije za procjenu štete od elementarnih nepogoda, na kojoj bi se donijela odluka da se pomogne poplavljenim područjima i ako joj je bio posao da odma zakaže tu sjednicu i reaguje, ista je tek to uradila nakon pritiska medija,ne intersujući je građani sa sjevera, koji su morali pod šatorima,hladnim halama i livadama na mjesečini da spavaju. Želimo poručiti gospođi Vučinović, da je ovo sjever Crne Gore, da se ne igra sa našim novcem i našom mukom,da su se poplave desile u Podgorici, odmah bi se i komisija i milioni obezbijedili, dok za sjever koga briga", ističe se u saopštenju Euromosta.

Kazali su da je dobro što su neki predsjednici opština na sjeveru počeli da dižu svoj glas, za ono što pripada njihovim opštinama i građanima, zbog čega i ostale predsjednike iz opština sa sjevera pozivaju da urade isto.

"Nemate čega da se plašite, budite uz svoje građane, građani će biti uz vas. Morate gledati interese svojih opština i interese svojih građana, prošlo je vrijeme kada su za građane sa sjevera odlučivali pojedinci iz Podgorice kao što je Marija Vučinović i njoj slični. Obaveza nam je svima pred građanima, da se borimo za opstanak našeg regiona, zato nakon Nove godine treba svi zajedno sa građanima da nastavimo borbu da se vaše opštine tretiraju ravnopravno sa ostalim opštinama u državi. Da se svi zajedno borimo za ravnopravni status naših građana na sjeveru sa ostalim građanima u državi. Do tada poručujemo i Mariji Vučinić i svima onim koji misle da se ponašaju kao dosada, da to nećemo dozvoliti niti njoj niti bilo kome", rekli su iz Euromosta.

Pozivaju Vladu Crne Gore, da odmah opredijeli novu pomoć građanima i opštinama na sjeveru, koji su pored teške ekonomske situacije, još pogođene poplavama.

"Takođe pozivamo i sve ambasade u Podgorici, kao i delegaciju EU u Podgorici da se uključe i pomognu opštinama na sjeveru koje su pogođene poplavama. Ne smiju zaboraviti da su te iste opštine i njeni građani uvijek bile tu da odmah priteknu u pomoć i njihovim građanima", zaključuje se u saopštenju Euromosta.

Bonus video: