Sud odbio tužbu od 4,2 miliona eura

Radičević je navela u tužbi da je njen pravni prethodnik predlogom tražio uknjižbu u zemljišne knjige, nakon čega je Osnovni sud u Kotoru izvršio otpis eksproprisanih nepokretnosti
86 pregleda 0 komentar(a)
Luka Budva, Foto: Vuk Lajović
Luka Budva, Foto: Vuk Lajović
Ažurirano: 26.11.2016. 18:27h

Kotorski sud odbio je kao neosnovan tužbeni zahtjev Lele Radičević koja je tražila da joj Opština Budva isplati 4,2 milion eura.

To je juče “Vijestima” potvrđeno iz Sekretarijata za pravnu zaštitu.

Prvostepenom presudom skinut je naslijeđeni teret sa kojim bi se suočila nova opoziciona vlast.

Radičevićeva je kao pravna nasljednica građevinske kompnije Radnik iz Doboja (BiH), koje je u stečaju, zatražila da se isplati enormna suma na ime naknade za oduzetih 11.000 kvadrata zemlje u naselju Potkošljun.

Ona je u tužbi navela da se GP “Radnik“ obratio Skupštini opštini Budva sa zahtjevom za eksproprijaciju zemljišta.

SO Budva je donijela Rješenje o eksproprijaciji 5. februara 1968. godine.

Radičević je navela u tužbi da je njen pravni prethodnik predlogom tražio uknjižbu u zemljišne knjige, nakon čega je Osnovni sud u Kotoru izvršio otpis eksproprisanih nepokretnosti...

Riječ je o jednom od najvrednijih sudskih procesa koji se vode protiv Opštine.

Prema zvaničnim podacima, protiv Opštine Budva vodi se više od 100 raznih sudskih sporova, koji su ukupno “teški” 55 miliona eura.

To je najveće breme sa kojim će se suočiti nova gradska uprava.

Da su tužbeni zahtjevi ozbiljna prijetnja za finansijsko funkcionisanje metrpole turizma, jasno je u izvještaju o reviziji završnog računa za 2015. upozorio i revizor.

Od ukupnog iznosa tužbenih zahtjeva, kako ističe revizor u izvještaju u koji su “Vijesti” imale uvid, 36.922.171 eura se odnosi na tužbe građana, a 18.809.755 na kompnije.

Bonus video: