SDP: Jača regionalna saradnja neophodna je za suzbijanje nasilja nad ženama

Mirel Radić Ljubisavljević, potpredsjednica partije i predsjednica Foruma žena. predstavljala je SDP
5 komentar(a)
SDP, Budimpešta, Foto: SDP
SDP, Budimpešta, Foto: SDP
Ažurirano: 26.11.2016. 16:09h

Jača regionalna saradnja neophodna je za suzbijanje nasilja nad ženama, ocijenili su iz Socijaldemokratske partije (SDP), dodajući da mediji imaju veliku ulogu i da treba da tu pojavu učine vidljivijom.

U Budimpešti se, u organizaciji Fondacije za evropske progresivne studije, Ženske grupe Partije Evropskih socijalista i Centralno-istočne evropske mreže za rodnu ravnopravnost, održao međunarodni skup na temu "Nasilje nad ženama".

Mirel Radić Ljubisavljević, potpredsjednica partije i predsjednica Foruma žena. predstavljala je SDP.

"O nasilju nad ženama, potrebi njegovog suzbijanja na svim nivoima govorile su liderke žena iz socijaldemokratskih partija u regionu i Evropskoj uniji, ekspertkinje za rodnu ravnopravnost i predstavnice ženskih sindikalnih grupa. Izlaganje su imale i Zita Gurmai, poslanica u Evropskom parlamentu,kao i Sonja Lokar i Daša Šašić Šilović, predstavnice Centralno-istočne evropske mreže za rodnu ravnopravnost", piše u saopštenju.

Kako su naveli, zaključeno je da je neophodna jača regionalna saradnja i aktivnije angažovanje socijaldemokratskih partija u regionu, po pitanju suzbijanja nasilja na ženama i djecom, kao i ulozi medija koje će nasilje učiniti vidljivim u društvu bez stigmatizacije žrtava.

"Radić-Ljubisavljević je u Budimpešti učestvovala i na konferenciji "Novi politički put za centar i ljevicu u Centralnoj i Istočnoj Evropi na kojoj je su pored domaćina, Gyula Molnara, predsjednika Madjarske socijalističke partije učestvovali i eminentni predstavnici političkih partija iz Evropske unije i regiona", zaključuje se u saopštenju.

Bonus video: