Beranskoj Službi zaštite oprema vrijedna 72 hiljade EUR

„Vatrogasno vozilo omogućiće vatrogascima da brzo djeluju i biće u mogućnosti da odgovore na teže nesreće i prirodne katastrofe, a samim tim je i lokalno stanovništvo bezbjednije“, rekao je Takahiri
1 komentar(a)
Berane grad, Foto: Skyscrapercity
Berane grad, Foto: Skyscrapercity
Ažurirano: 24.11.2016. 17:01h

Vlada Japana donirala je Službi zaštite i spašavanja opštine Berane vatrogasno vozilo i spasilačku opremu ukupne vrijednosti oko 72 hiljade EUR.

Ugovor za „Projekat obezbjeđivanja vatrogasnog vozila i spasilačke opreme Službi zaštite i spašavanja opštine Berane“ ukupne vrijednosti 72.339 EUR potpisali su predsjednik opštine Berane, Dragoslav Šćekić, i ambasador Japana u Crnoj Gori, Đuići Takahara.

„Vatrogasno vozilo omogućiće vatrogascima da brzo djeluju i biće u mogućnosti da odgovore na teže nesreće i prirodne katastrofe, a samim tim je i lokalno stanovništvo bezbjednije“, rekao je Takahiri.

Šćekić je, kako je saopšteno iz Opštine Berane, zahvalio Vladi Japana za podršku koju pružaju kroz donacije i podršku razvoju.

„Vrijednost ovog značajnog projekta iznosi preko 72.000 EUR. Opštinskoj Službi zaštite i spašavanja nedostajalo je terensko vozilo za situacije u kojima je brza reakcija prilikom spsavanja presudna. Vlada Japana je i ranije finansirala projekte u Beranama, tako da ovo predstavlja nastavak saradnje od koje najveću korist imaju građani“, kazao je Šćekić.

Bonus video: