Novljani u Bitolju predstavili turističke i investicione potencijale grada

U organizaciji Privredne komore regije Bitolj održana je prezentacija crnogorskih i hercegnovskih turističkih i investicionih potencijala, kojoj je prisustvovao veliki broj privrednika
60 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 23.11.2016. 13:49h

Delegacija Herceg Novog proteklih dana je boravila u Bitolju, sa kojim je crnogorski grad pobratim od 1965 godine.

Delegacija koju su predvodili savjetnik predsjednice Opštine Herceg Novi Dejan Jovanović i direktor Agencije za izgradnju i razvoj grada Nikša Grgurević sastala se sa gradonačelnikom Bitolja - Vladimirom Taleskim, ambasadorom Crne Gore u Makedoniji Predragom Mitrovićem, počasnim konzulom naše zemlje u Bitolju Miloradom Andrijaševićem i šeficom Odjeljenja za ekonomska pitanja i turizam pri ambasadi Crne Gore Tatjanom Perović-Mitrovom.

“Glavna tema razgovora u Opštini Bitolj bilo je unapređenje saradnje dva grada pobratima, u duhu prijateljstva koje traje više od pet decenija. Postignuto je saglasje da su mogućnosti velike i da bi akcenat trebalo da bude na oblastima turizma i kulture”, saopšteno je iz lokalne uzprave.

U organizaciji Privredne komore regije Bitolj održana je prezentacija crnogorskih i hercegnovskih turističkih i investicionih potencijala, kojoj je prisustvovao veliki broj privrednika. U centru grada je bio postavljen i info-punkt Turističke organizacije Herceg Novi.

Mažoretke i Mjesna muzika Đenovići prodefilovali su gradom, po Širokom Sokaku do Trga Magnolija, što je izazvalo oduševljenje okupljenih, a organizovan je i bal posvećen Crnoj Gori i Herceg Novom na kome je nastupio i crnogorski glumac Slobodan Marunović.

Galerija

Bonus video: