Izabrane predstavnice Budve na takmičenju "Crna Gora u ritmu Evrope"

Lokalna samouprava naše opštine podržala je učešće mladih sugrađana na ovom projektu
284 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 23.11.2016. 10:27h

Lara Pavićević, Milica Đurišić i Tara Radojčić, učenice Osnovne škole "Stefan Mitrov Ljubiša" pobjednice su audicije u okviru projekta "Crna Gora u ritmu Evrope" koja je održana u zgradi Akademije znanja.

Audicija je bla organizovana a za sve učenike sa prostora opštine Budva koji su se takmičili u pjevanju i plesu. Lara, Milica i Tara će se pripremati za finalno takmičenje svih crnogorskih gradova, koje će biti održno u aprilu 2017. godine u Podgorici. Osim grada i opštine iz koje dolaze, Lara, Milica i Tara predstavljaće Španiju – državu koja je Budvi "dodijeljena" od strane organizatora, jer će na finalnom takmičenju izvoditi pjesmu na španskom jeziku. U cilju uspješne realizacije ovog projekta, ambasador Španije u Srbiji boraviće u zvaničnoj posjeti Budvi početkom naredne godine.

Takmičenje "Crna Gora u ritmu Evrope" namijenjeno je djeci osnovnih i srednjih škola, a osmišljeno je u skladu sa Evropskom poveljom o učešću mladih u životu na opštinskom i regionalnom nivou i drugim evropskim dokumentima koji tretiraju problematiku mladih. Cilj manifestacije je podsticanje, razvijanje, prepoznavanje i očuvanje mladih talenata u Crnoj Gori, promocija interkulturalnosti, tolerancije, ravnopravnosti polova, poštovanje ljudskih prava, različitosti, saradnje i doživotnog učenja. Lokalna samouprava naše opštine podržala je učešće mladih sugrađana na ovom projektu.

Galerija

Bonus video: