Pomoćnica direktora povrijedila ruku dok je mirila đake

O eventualnom kažnjavanju đaka koji su se posvađali odlučiće Nastavničko vijeće, kaže direktorica
333 pregleda 5 komentar(a)
Gimnazija Podgorica, Foto: Boris Pejović
Gimnazija Podgorica, Foto: Boris Pejović
Ažurirano: 22.11.2016. 15:04h

Pomoćnica direktora u podgoričkoj gimnaziji “Slobodan Škerović” D. R. lakše je povrijeđena dok je pokušavala da spriječi tuču dvojice đaka.

To je “Vijestima” saopštilo više gimnazijalaca, a i direktorica Gimnazije Zoja Bojanić Lalović potvrdila je da se incident dogodio u petak.

Ona je naglasila da nije došlo do fizičkog obračuna đaka, jer je pomoćnica spriječila tuču.

“U petak je, u toku odmora, došlo do svađe dvojice učenika prvog razreda. Pomoćnici direktorice je u namjeri da zaustavi sukob povrijeđena ruka. Riječ je o lakšoj povredi. Cilj joj je bio da ne dođe do fizičkog kontakta među učenicima”, kazala je Bojanić Lalović juče “Vijestima”.

Prema nezvaničnim saznanjima “Vijesti”, pomoćnici je ruka povrijeđena nakon udarca u zid, do čega je navodno došlo nakon što se umiješala da spriječi tuču dvojice đaka. Bojanić Lalović je istakla da će o eventualnom kažnjavanju đaka prvog razreda koji su se posvađali odlučiti Nastavničko vijeće Gimnazije.

“O vrsti vaspitne mjere koja će se izreći učenicima izjasniće se, u skladu sa Pravilnikom, Nastavničko vijeće”, kazala je ona.

Bojanić - Lalović je rekla da još nije upoznata sa rezultatima istrage policije, kojoj je prijavljeno da je plava žena, srednjih godina, nedavno nudila đacima seksualne usluge.

To su, navodno, zabilježile i video kamere za nadzor podgoričke Gimnazije.

Bonus video: