Milačić podnio žalbu: Žele progurati Drobac i produžiti politički uticaj

"Tražio sam poništavanje svih odluka suprotnih već raspisanom zakonitom konkursu, pa i odluke o nezakonitom raspisivanju drugog konkursa za istu funkciju", navodi Milačić
207 pregleda 22 komentar(a)
Marko Milačić, Foto: PR Centar
Marko Milačić, Foto: PR Centar
Ažurirano: 21.11.2016. 15:20h

Kandidat za direktora TVCG Marko Milačić predao je Savjetu RTCG žalbu, zahtjev za ukidanje odluke generalnog direktora RTCG o poništenju Javnog konkursa za direktora TVCG.

"Riječ je o nezakonitoj odluci kojom se nakon blamaže DPS-a sa kandidatkinjom Sonjom Drobac i njenom skromnom i sumnjivom diplomom želi progurati novi podobni kandidat, te produžiti politički uticaj, lična samovolja direktora, ali i utvrđeni nepotizam. S tim u vezi zahtjevao sam i ispitivanje disciplinske odgovornosti i smjenu generalnog direktora RTCG Rada Vojvodića. Tražio sam poništavanje svih odluka suprotnih već raspisanom zakonitom konkursu, pa i odluke o nezakonitom raspisivanju drugog konkursa za istu funkciju", navodi Milačić.

Kako dodaje, jedino zakonito postupanje jeste poništenje novoraspisanog konkursa i, "kasnije, diskvalifikacija nedovoljno kvalitetnih kandidata, ali jedino u okviru postupka rangiranja, nikako putem obaranja zakonitog konkursa".

"Kako je jedan od ciljeva poništenja konkursa i demotivisanje svih koji žele profesionalni Javni servis, naglašavam da neću odustati, pa sam zajedno sa Žalbom, predao i svu potrebnu dokumentaciju neophodnu za kandidaturu za direktora TVCG, jer moja kandidatura, od početka, ima takmičarski karakter, sa prijavljanim kandidatima sa jedne strane i sa nepotističkim kadriranjem, nezakonitim vršenjem konkusa i političkim odlučivanjem van Javnog servisa sa druge strane, te obećavam da ću do kraja trčati trku za direktora Televizije u oba navedena pravca, bez obzira koliko to smeta nepopularnim centrima moći koji misle da će lako nametnuti pobjedu unaprijed određenih kandidata. Moja borba je borba za "Televiziju svih", za profesionalne, etičke i moderne programske standarde kojima će se završiti era zloupotrebe, nezakonitog poslovanja, informativne jednoličnosti i nedostatka zdravih informacija Javnog servisa na štetu svih nas koji ga plaćamo", zaključuje Milačić.

Bonus video: