Iz JP "Čistoće Pljevlja" tvrde da je Krupa lažirao fakture

Odbor direktora zamjerio je Krupi što nije pokrenuo disciplinski postupak protiv odgovornih radnika i izvijestio državne organe o izvještaju revizora o poslovanju preduzeća Čistoća za 2014. godinu i izvještaju Komisije o potrošnji goriva od januara do kraja juna prošle godine
460 pregleda 2 komentar(a)
Haris Krupa, Foto: Goran Malidžan
Haris Krupa, Foto: Goran Malidžan
Ažurirano: 19.11.2016. 20:03h

Upravni odbor javnog preduzeća Čistoća iz Pljevalja smijenio je izvršnog direktora Harisa Krupu zbog zbog brojnih nepravilnosti u njegovom radu, piše u obrazloženju odluke koja je dostavljena odbornicima lokalnog parlamenta.

U tom aktu navodi se da je inicijativu za smjenu Krupe podnio predsjednik Odbora direktora Milko Čolović, zbog nepoštovanja ranijih odluka Odbora, a koje su se odnosile na izvršavanje preporuka interne revizije, upotrebu osnovnih sredstava društva i procesne radnje u vezi sa disciplinskom odgovornošću zaposlenih.

Odbor direktora zamjerio je Krupi što nije pokrenuo disciplinski postupak protiv odgovornih radnika i izvijestio državne organe o izvještaju revizora o poslovanju preduzeća Čistoća za 2014. godinu i izvještaju Komisije o potrošnji goriva od januara do kraja juna prošle godine.

“U već pokrenutim disciplinskim postupcima svojim neblagovremenim aktima omogućio je nastupanje roka zastarjelosti vođenja disciplinskog postupka, što je dovelo do nemogućnosti utvrđivanja disciplinske odgovornosti za zaposlene koji su kontinuirano vršili radnje sa ciljem nanošenja štete društvu i na taj način pribavljali sebi i drugima protivpravnu imovinsku korist”, navodi se u obrazloženju odluke o smjeni Krupe.

Istaknuto je i da postoji sumnja da je Krupa nabavkom medijskih usluga i potrošnih sredstava pričinio štetu preduzeću.

U postupku je utvrđeno da se na ime nabavke medijskih usluga zavedene, potpisane i proknjižene fakture u iznosu od 238 eura, 360 eura, 95,5, 147,8 i 277 eura sve od dobavljača Media Nea DOO - Dnevne novine Podgorica, a da iste nisu izdate od navedenog dobavljača, već su potpisane i ovjerene lažnim pečatom na memorandumu dobavljača i kao takve isplaćene sa računa Društva na tekući račun fizičkog lica, koji je bio iskazan na memorandumu. Sve navedene fakture i nalozi za njihovo plaćanje potpisao je izvršni direktor.

Utvrđeno je da se prilikom nabavke robe za održavanje higijene od firme Limes DOO Cetinje, u Čistoći zavedene prepravljene fakture na iznos od 14,64, 128, 108 i 118 eura na način što su umjesto stvarne isporučene robe u fakturu unijeti drugi proizvodi.

Među nabavljenim preparatima nalazili su se i kozmetički preparati proizvođača Limes, koji ne služe redovnoj upotrebi od strane zaposlenih.

“Fakture sa izmijenjenim sadržajem, kao i nalozi za plaćanje potpisani su i ovjereni od strane izvršnog direktora”, navodi se u obrazloženju odluke o smjeni

Bonus video: