Sekunda nepažnje od porodičnog i ličnog raja napravi pakao svima

Povodom Međunarodnog dana sjećanja na žrtve saobraćajnih nesreća pismom se oglasio Svetozar Baković, otac Slavka Bakovića, koji je život izgubio u saobraćajnoj nesreći 19. septembra 2016.
105 pregleda 17 komentar(a)
Slavko Baković, Foto: Privatna arhiva
Slavko Baković, Foto: Privatna arhiva
Ažurirano: 19.11.2016. 15:38h

ALFA Centar će u nedjelju na raskrsnici Podgorica-Cetinje-Nikšić- organizovati performans kojim će obilježiti Međunarodni dan sjećanja na žrtve saobraćajnih nesreća.

Obilježavanju dana pridružila se porodica nastradalog Slavka Bakovića, koji je život izgubio u saobraćajnoj nesreći 19. septembra 2016. godine.

Povodom Međunarodnog dana sjećanja na žrtve saobraćajnih nesreća pismom se oglasio Svetozar Baković, otac nastradalog Slavka.

Pismo prenosimo u cjelosti:

Želim da se mladim ljudima pokaže kako jedna sekunda nepažnje od porodičnog i ličnog raja i bajkovitog života napravi pravi pakao svima. Slavko je bio odličan pravnik pri kraju magistarskih studija, kadet pilotske akademije za komercijalno vazduhoplovstvo, predsjednik Savjeta mladih DPS-a Herceg Novi, vrlo uspješan političar, a živio je samo dvadeset četiri godine i dvadeset tri dana.

Hoću da pošaljem snažnu poruku da ne stradaju isključivo nestabilni, pijani ili drogirani ljudi. Moj Slavko je bio primjer uspješnosti a prije par mjeseci je obavio psiho-fizičke preglede koji su bili besprekorni i test kod Međunarodne komisije za komercijalnog pilota i dobio nadprosječnu ocjenu. Apsolutno svi putevi su mu bili otvoreni.

Tog 19. septembra Slavko se vraćao sa službenog puta iz Nikšića za Podgoricu i vozio je službeno vozilo mnogo niže klase i starije proizvodnje (Reno Clio) od njegovog privatnog vozila (Audi A5). Ovo napominjem zbog predrasuda da se nezgode događaju sa "bijesnim" vozilima, a ustvari jaka i ispravna vozila, novije proizvodnje čuvaju živote putnika. Vozilom je upravljao potpuno svjesno bez ikakvih nedozvjenih supstanci u organizmu. Takođe napominjemo da je dva mijeseca prije nezgode radio sve zdravstvene preglede za pilota kao i ranije pomenute testove inteligencije i psihičkog stanja, što potvrđuje da je u smrt otišao u najvedoj psiho - fizičkoj snazi, bez premora, pospanosti, opijata i slično.

Sa željom da svojim potencijalima da doprinos društvu u kojem živi, radi i obrazuje se, započeo je političku karijeru kroz Omladinske strukture demokratske partije socijalista 2011.godine, nakon punoljetstva. Dvije godine kasnije preuzeo je na sebe odgovornost potpredsjednika Savjeta mladih DPS-a u Herceg Novom i svojim radom predano doprinosio razvoju i političkim rezultatima partije. Osim političkog anagažmana svoj doprinos je iskazao učešćem i organizacijom brojnih aktivnosti sportskog, humanitarnog i društveno odgovornog karaktera.

Član je opštinskog i izvršnog odbora svoje partije u Herceg Novom, a bio je i aktivni učesnik Kongresa Savjeta mladih DPS-a u Podgorici. Kao odbornički kandidat se našao na listi DPS-a na lokalnim izborima u Herceg Novom, a od 2016. postao je predsjednik Savjeta mladih DPS-a u Herceg Novom, te član Savjeta na nivou Crne Gore. Svoju svestranost i energiju osim na politički razvoj usmjerava i u profesionalno nadograđivanje te od septembra 2016.godine postaje kadet Pilotske akademije za civilno i komercijalno vazduhoplovstvo.

Bonus video: