Vlahović: Zbog vašeg nerada mi postajemo bolesno društvo

Pozivam vas da preuzmete odgovornost za sve to se dešava, vezano za ubijanje i mučenje životinja. Ukoliko niste sposobni ili voljni da obavljate dužnosti za koje vas plaćamo, onda bi bilo krajnje ljudski i korektno da to kažete i da se povučete sa pozicija. Ovo je vaša sramota i vaša odgovornost
54 pregleda 5 komentar(a)
obješeni pas Bijelo Polje, Foto: Prijatelji životinja Podgorica
obješeni pas Bijelo Polje, Foto: Prijatelji životinja Podgorica
Ažurirano: 19.11.2016. 14:52h

Na željezničkom mostu, u Nikoljcu, u Bijelom Polju jutros su snimljene fotografije obješenog psa.

Nakon još jednog monstruoznog priumjera odnosa prema životinjama iz Udruženja "Prijatelji životinja Podgorica" uputili su otvoreno pismo policiji, tužilaštvu i sudstvu.

Pismo, koje ispred Udruženja potpisuje Dragoje Vlahović, prenosimo u cjelosti:

Poštovane državne institucije i vi koji u njima nešto navodno radite, obraćam vam se kao građanin ove zemlje i kao neko ko je do sada podnio niz prijava protiv lica koja su mučila ili ubijala životinje, a od kojih vaše službe ni jednu nisu do kraja procesuirale. Posljednji slučaj vješanja psa u Bijelom Polju, natjerao me je da vam se na ovaj način obratim. Naime, poslije zadnjeg masovnog trovanja pasa u Bijelom Polju, danas je u medijima objavljen snimak psa koji je ubijen na najmonstruozniji način, vješanjem o konstrukciju željezničkog mosta.

Onaj ko je ovo uradio je svakako monstrum i bolesna osoba, ali glavnu odgovornost snosite vi, državne institucije. Zašto? Zato što do sada nikada niste reagovali na pravi način, nikada niko od ovakvih i sličnih izgrednika nije kažnjen. Zahvaljujući vašem neradu i neodgovornom ponašanju gospodo, mi postajemo jako bolesno društvo.

Vaša dužnost prema građanima Crne Gore je da časno i požrtvovano obavljate posao za koji vas plaćamo. Osim službenika na prijavnicama i desetak policajaca, koji shvataju ozbiljnost svega ovoga, vi ostali ni prstom niste makli. Zato ja sa puno prava pokazujem prstom na vas i pozivam vas da preuzmete odgovornost za sve to se dešava, vezano za ubijanje i mučenje životinja. Ukoliko niste sposobni ili voljni da obavljate dužnosti za koje vas plaćamo, onda bi bilo krajnje ljudski i korektno da to kažete i da se povučete sa pozicija. Ovo je vaša sramota i vaša odgovornost.

Ipak, ako želite da se pred građanima iskupite za vaš nerad ili neznanje, onda počnite konačno da radite. Počnite već jednom da sprovodite Zakon o zaštiti životinja i pokažite da imate volje i kapaciteta da nešto promijenite. Počnite da pronalazite i najstrožije kažnjavate monstrume koji muče i ubijaju životinje, jer oni su gospodo spremni da isto to rade i djeci, starcima i svima koji su nezaštićeni.

Nema više vremena za čekanje, nema više mjesta za tolerisanje ovakvih monstruoznih zločina. Sve je u vašim rukama, na vama je da odlučite da li ćemo biti jedno zdravo i civilizovano društvo ili ćemo biti četa divljaka i bolesnika. Shvatite ovo krajnje ozbiljno, jer to je vaša dužnost, mi vas za to plaćamo. Ukoliko nećete ili ne možete, onda to javno saopštite, pa ćemo mi, kao u svakoj neuređenoj i necivilizovanoj zemlji uzeti pravdu u svoje ruke i obračunati se sa izgrednicima, mnogo efikasnije i bolje, nego što ste vi do sada.

Bonus video: