Na papiru hale i tribina stadiona pod Goricom završeni?

“Shodno Strategiji plana razvoja Glavnog grada 2012-2017, potrebno je u periodu do 2017. godine realizovati navedene projekte”, istaknuto je u tom dokumentu
393 pregleda 2 komentar(a)
Gradski stadion, Podgorica, Foto: Vesko Belojević
Gradski stadion, Podgorica, Foto: Vesko Belojević
Ažurirano: 18.11.2016. 18:21h

U dokumentu Sekretarijata za kulturu i sport Program razvoja sporta u Glavnom gradu u periodu od 2015. do 2019. godine, navedeno je da je do 2017. treba izgraditi istočnu tribinu stadiona pod Goricom, sportske dvorane u Tuzima i Zeti,

Među projektima, koje treba završiti do 2017. godine, navedena je izgradnja dvorane za borilačke vještine na Starom aerodromu i sportsko-rekreativnog centra „Tološka šuma“.

“Shodno Strategiji plana razvoja Glavnog grada 2012-2017, potrebno je u periodu do 2017. godine realizovati navedene projekte”, istaknuto je u tom dokumentu.

Međutim, od navedenih projekata nijedan nije još završen.

Izgradnja dvorane u Zeti započeta je prije više od 15 godina, završena je konstrukcija, a buduća hala je konzervirana, da bi se sačuvalo što je do sada urađeno.

“Gradska opština Tuzi ima potencijala za razvoj sporta, sportskog i rekreativnog turizma. Pošto ne postoje adekvatni sportsko-rekreativni objekti, potrebno je izgraditi sportsku dvoranu koja bi koristila kako lokalnim timovima i udruženjima tako i za pripreme sportista iz drugih područja”, navodi se u dokumentu.

Kao nosilac projekta u Tuzima navedeno je Ministarstvo prosvjete i sporta.

Dvorana za borilačke vještine na Starom aerodromu, treba da ima prizemlje i sprat, površinu od 2.080 metara kvadratnih, a kako piše kapacitet bi bio 800 sjedišta.

“Sama sportska dvorana je u prizemlju, površine 1.067 m2, sa teleskopskim tribinama. Nosilac projekta je Sekretarijat za kulturu i sport, Agencija za izgradnju i razvoj Podgorice i preduzeće 'Sportski objekti'”, piše u dokumentu.

Sportsko-rekreativni centar „Tološka šuma“, treba da bude površine 2.200kvadrata, kako se navodi, na lokaciji od 3.000 m2.

“Sadržaće sportsku salu, rukometno igralište, dječje igralište za uzrast od jedne do 14 godina, teniske terene, fitnes salu, bazene i vaterpolo bazene, kuglanu, ugostiteljske i pomoćne objekte”, navodi se u programu.

Nosilac projekta je Agencija za izgradnju i razvoj Podgorice i preduzeće „Sportski objekti”.

Kako je istaknuto u programu, u gradu je prava ekspanzija izgradnje balon sala, a ti sadržaji su umnogome upotpunili sportsku infrastrukturu, ali je pregledom primijećeno da određeni broj ne zadovoljava bezbjednosne i higijenske standarde.

Za osam mjeseci Studija izvodljivosti za istočnu tribinu

Gradonačelnik Slavoljub Stijepović i direktor C.R.E.A.M Montenegro PPP Alliance Darko Vlahović potpisali su juče ugovor o donaciji za izradu Studije izvodljivosti sa idejnim rješenjem za izgradnju Istočne tribine Gradskog stadiona vrijedan 300.000 eura.

“Predviđeno je da u roku od dva mjeseca C.R.E.A.M. Montenegro PPP Alliance obezbijedi renomiranu kompaniju koja je izvodila slične projekte. Ta kompanija je u obavezi da u roku od šest mjeseci izradi detaljnu Studiju izvodljivosti”, saopšteno je iz PG biroa. Gradnja istočne tribine pominje se odavno, bivši gradonačelnik Miomir Mugoša još 2007. godine obećao je da će biti završena...

Bonus video: