Vučinovićeva stopirala pomoć za poplavljene

Predlog će ponovo razmatrati Komisija za elementarne nepogode, zbog čega nije izvjesno kada će opštine dobiti taj novac, potvrđeno je “Vijestima” iz Ministarstva finansija
52 pregleda 0 komentar(a)
Poplave, Foto: Tufik Softić
Poplave, Foto: Tufik Softić
Ažurirano: 17.11.2016. 18:45h

Vlada nije usvojila predlog Ministarstva finansija da se iz budžetske rezerve hitno isplati 220.000 eura pomoći opštinama na sjeveru koje su prošle sedmice pogođene poplavama.

Predlog će ponovo razmatrati Komisija za elementarne nepogode, zbog čega nije izvjesno kada će opštine dobiti taj novac, potvrđeno je “Vijestima” iz Ministarstva finansija.

Potpredsjednica Vlade Marija Vučinović (HGI) navodno je tražila da se predlog vrati Komisiji za elementarne nepogode, čija je ona predsjednica, na ponovno razmatranje.

Ta komisija je isti predlog prihvatila na sjednici prije tri dana.

Vučinovićevu je podržala i druga potpredsjednica Vlade Azra Jasavić (Pozitivna), a zatim i ostali članovi Vlade iz DPS-a, pa predlog nije usvojen.

Ministarstvo finansija je, prvo na zahtjev Opštine Berane koja je najviše pogođena ovom nepogodom, a zatim i ostalih opština, pripremilo odluke da iz budžetske rezerve urgentno izdvoji 220.000 eura.

Prema predlogu, Opština Berane bi dobilo 85.000 eura vanredne pomoći, Plav 35.000, Petnjica i Rožaje po 30.000, Gusinje 25.000 eura, a Andrijevica 15.000 eura.

Više stotina domaćinstava poplavljeno je u pomenutim opštinama prošle sedmice, nakon izlivanja rijeka usljed obilnih padavina.

Oštećena je putna i vodovodna infrastruktura.

Nadležni u opštinama još nijesu procijenili ukupnu štetu.

Bonus video: