Stijepović: Krupan korak ka valorizaciji Gradskog stadiona, za fudbal i druge sadržaje

"Vlahović je naglasio da mu je, kao građaninu Podgorice, zadovoljsto što je u prilici da konkretno doprinese razvoju glavnog grada Crne Gore i najavio da će i prije roka od dva mjeseca obezbijediti angažman renomirane kompanije koja je radila slične projekte u zemljama Zapadne Evrope", kaže se u saopštenju PG Biroa
442 pregleda 0 komentar(a)
Darko Vlahović, Slavoljub Stijepović, Foto: Glavni grad
Darko Vlahović, Slavoljub Stijepović, Foto: Glavni grad
Ažurirano: 17.11.2016. 12:20h

Gradonačelnik Podgorice Slavoljub Stijepović i direktor C.R.E.A.M Montenegro PPP Alliance Darko Vlahović potpisali su ugovor o donaciji za izradu Studije izvodljivosti sa idejnim rješenjem za izgradnju Istočne tribine Gradskog stadiona vrijedan 300 hiljada eura.

Stijepović je iskazao zadovoljstvo zbog činjenice da se potpisuje dokument koji predstavlja prvi krupan korak ka adekvatnoj valorizaciji Gradskog stadiona u Podgorici, prvenstveno za potrebe fudbala, ali za druge komercijalne sadržaje polazeći od činjenice da se stadion nalazi u centru grada.

Vlahović je podsjetio na značaj Memoranduma o saradnji koji je prije dvije godine potpisan sa Glavnim gradom, u kojem su definisani pravci razvoja grada za velike infrastrukturne projekte po modelu javno privatnog partnerstva.

On je podsjetio da predstavlja organizaciju koja se na evropskom nivou specijalizovala za takvu vrstu usluga i aranžmana i pomogla realizaciju sličnih projekata širom Evrope.

"Vlahović je naglasio da mu je, kao građaninu Podgorice, zadovoljsto što je u prilici da konkretno doprinese razvoju glavnog grada Crne Gore i najavio da će i prije roka od dva mjeseca obezbijediti angažman renomirane kompanije koja je radila slične projekte u zemljama Zapadne Evrope", kaže se u saopštenju PG Biroa.

Vlahović je kazao da je veliki optimista da će u roku od šest mjeseci, koji je predviđen Ugovorom, doći do najboljih rješenja za Istočnu tribinu i Gradski stadion, kao i za druge lokalitete u užem centru grada, koji će kroz Studiju izvodlivosti ponuditi konkretna rješenja za revitalizaciju centra grada.

Ugovorom je predviđeno da će u roku od dva mjeseca C.R.E.A.M. Montenegro PPP Alliance obezbijediti renomiranu kompaniju koja je izvodila slične projekte.

"Ta kompanija biće u obavezi da u roku od šest mjeseci izradi detaljnu Studiju izvodljivosti za izgradnju Istočne tribine u kojoj će se nalaziti idejni projekat koji će poslužiti kao polazna osnova za raspisivanje međunarodnog javnog poziva za javno privatno partnerstvo u izgradnji novih sportskih sadržaja na Gradskom stadionu u Podgorici", kaže se u saopštenju.

Nakon potpisivanja Ugovora o izradi Studije izvodljivosti sa idejnim rješenjem u Podgorici će biti organizovana prezentacija angažovane kompanije za taj kompleksan zadatak, a paralelno sa tim će otpočeti i aktivnosti na animiranju potencijalnih ulagača i finansijera za izgradnju Istočne tribine.

Bonus video: