HRA: Pobrić zabrinuta, policija ima informacije iz njenog i privatnog života njene djece

"Pobrić tvrdi da joj u telefonskom pozivu na informativni razgovor nije predočeno da ima pravo da dođe sa advokatom, da joj nije data kopija zapisnika o razgovoru, iako ga je tražila, da joj nije rečeno ko s njom razgovara"
82 pregleda 18 komentar(a)
Patricia Pobrić, Foto: Filip Roganović
Patricia Pobrić, Foto: Filip Roganović
Ažurirano: 17.11.2016. 11:30h

Akcija za ljudska prava (HRA) je danas podnijela pritužbu Savjetu za građansku kontrolu rada policije na postupanje službenika CB Podgorica prilikom informativnog razgovora sa Patriciom Pobrić 17. oktobra 2016.

"Pobrić tvrdi da joj u telefonskom pozivu na informativni razgovor nije predočeno da ima pravo da dođe sa advokatom, da joj nije data kopija zapisnika o razgovoru, iako ga je tražila, da joj nije rečeno ko s njom razgovara, da nije bilo neophodno da na razgovoru provede tri puna sata odgovarajući na ista pitanja, i da je zabrinulo to što je policija imala informacije o tome šta treniraju njena djeca i ko im je trener. Opisano postupanje je protivno članu 259 Zakonika o krivičnom postupku koji uređuje ”prikupljanje obavještenja od građana” od strane policije. Od Savjeta je zatraženo da ispita i kako je policija došla do informacija iz privatnog života gospođe Pobrić i njene djece", saopšteno je iz HRA.

Pobrić, bivša menadžerka podgoričkog hotela "Ramada" uputila je u prije pola godine samostalnog poslanika Mladena Bojanića da prikupi dokaze koji ukazuju da su skupovi Socijaldemokrata (SD) u tom hotelu plaćeni iz budžeta Direkcije željeznica koja je dio Ministarstva saobraćaja na čijem se čelu nalaz Ivan Brajović, predsjednik SD-a.

Nakon što je prijavila korupciju njoj nije produžen ugovor u "Ramadi", iako Zakon o sprečavanju korupcije zabranjuje sankcije u ovakvim slučajevima.

Aferu "Ramada" je objelodanio Bojanić, objavljujući i dokumenta koja pokazuju da je direktor Direkcije za željeznice Nebojša Obradović koji je funkcioner SD-a platio dva računa ukupne vrijednosti oko 1000 eura i to konvenciju SD Podgorice, a drugi iz januara ove godine kada je bio partijski kongres partije.

Obradović je u julu ove godine bio i u pritvoru zbog slučaja "Ramada", a danas treba da mu počne suđenje u Višem sudu po optužnici Specijalnog tužilaštva za zloupotrebu službenog položaja jer je iz kase Ministarstva saobraćaja platio račun za konvenciju SD i za zakup sale u hotelu "Ramada".

U izvještaju Državne revizorske institucije (DRI) iz oktobra ove godine koja je kontrolisala rad Ministarstva saobraćaja navedeno je da je Direkcija za željeznice platila održavanje navodno partijskog skupa u hotelu "Ramada" bez propratne dokumentacije.

Bonus video: