Nacionalne parkove posjetilo četiri odsto više turista

NPCG su zadovoljni povećanjem broja turista, a za naredni period u planu su aktivnosti na poboljšanju usluge i kvaliteta ponude
0 komentar(a)
Durmitor, Foto: Damira Kalač
Durmitor, Foto: Damira Kalač
Ažurirano: 15.11.2016. 15:18h

Nacionalne parkove Crne Gore je od početka godine do sada posjetilo 318.646 posjetilaca, što predstavlja povećanje od oko četiri odsto u odnosu na prošlu godinu kada je zabilježena rekordna posjeta.

Kako je saopšteno iz NPCG, najveći broj ljubitelja prirode i aktivnog odmora i ove godine odlučio se za boravak u NP Durmitor. Od početka godine do sada, 131.004 posjetilaca je registrovano u ovom zaštićenom prirodnom području.

NP Lovćen je ove godine privukao 89.497 posjetilaca što je za oko 12% više, dok je NP Skadarsko jezero posjetilo 66.672 turista, što je za oko 4.000 manje u odnosu na prošlu godinu.

Trend posjete na istom nivou kao prošle godine zadržao je NP Biogradska gora gdje je boravilo 28.295 posjetilaca. U NP Prokletije registrovano je 3.178 ljubitelja prirode što je 600 posjetilaca više u odnosu na godinu ranije.

"NPCG su zadovoljni povećanjem broja turista, a za naredni period u planu su aktivnosti na poboljšanju usluge i kvaliteta ponude za posjetioce parkova, kako za zimsku, tako i za ljetnju turističku sezonu. U susret zimskoj sezoni, podsjećamo da su NPCG na području NP Durmitora formirali stazu za hodanje na krpljama od Skijališta Savin Kuk do Crnog jezera koja je opremljena signalizacijom, a na raspolaganju je 20 pari krplji i 20 pari štapova za hodanje na krpljama. Pozivamo ljubitelje zimskih aktivnosti da posjete NP Durmitor i isprobaju hodanje na krpljama. Turistima će biti na raspolaganju i Centri za posjetioce u NPCG, svakog radnog dana od 08 – 16 časova, kao i edukativne staze oko Crnog i Biogradskog jezera, dok je u NP Skadarsko jezero omogućeno organizovano posmatranje ptica za sve zainteresovane", navodi se u saopštenju.

Bonus video: