Od danas obavezna zimska oprema

Novi pravilnik pod zimskom opremom, kako je ranije pojašnjeno, predviđa lance za snijeg i pneumatike za zimsku upotrebu čija dubina šare mora biti najmanje četiri milimetra za sva vozila
161 pregleda 2 komentar(a)
lanci za snijeg, Foto: Arhiva Vijesti
lanci za snijeg, Foto: Arhiva Vijesti
Ažurirano: 15.11.2016. 12:51h

Upotreba zimske opreme biće obavezna od danas do 31. marta sledeće godine, propisano je uredbom Ministarstva unutrašnjih poslova (MUP).

Naredbu o vremenskom periodu i putu, odnosno djelovima puta na kojima je obavezna upotreba zimske opreme, MUP je donio uz saglasnost Ministarstva saobraćaja i pomorstva.

Iz tog Vladinog resora precizirano je na kojim djelovima puteva je obavezna upotreba zimske opreme za sva motorna vozila, bez obzira da li na tom putu postoje zimski uslovi.

"Shodno Zakonu o bezbijednosti saobraćaja na putevima kaznom od 50 do 150 eura kazniće se za prekršaj vozač koji učestvuje u saobraćaju na putu vozilom koje nema zimsku opremu, a na snazi je pomenuta naredba, odnosno novčanom kaznom od 50 do 120 eura kazniće se za prekršaj vozač koji učestvuje u saobraćaju na putu vozilom koje u zimskom periodu nema zimsku opremu", precizirali su iz MUP-a.

Novi pravilnik pod zimskom opremom, kako je ranije pojašnjeno, predviđa lance za snijeg i pneumatike za zimsku upotrebu čija dubina šare mora biti najmanje četiri milimetra za sva vozila.

Naredbom je određeno da je upotreba zimske opreme za sva motorna vozila koja učestvuju u saobraćaju obavezna na svim putevima ukoliko postoje zimski uslovi (snijeg, led ili poledica).

Bonus video: