Identifikovan vozač "golfa" koji je zlostavljao konje

"Apelujem na tužilaštvo i sudstvo da uzmu u obzir sve veći broj slučajeva ubijanja i mučenja životinja i da konačno počnu da kažnjavaju one koji krše zakon, kako bi se smanjio broj ovih neprijatnih slučajeva"
60 pregleda 6 komentar(a)
konji Plužine - Šavnik, Foto: Screenshot/Podgorički vremeplov
konji Plužine - Šavnik, Foto: Screenshot/Podgorički vremeplov
Ažurirano: 15.11.2016. 11:58h

Nikšićka policija identifikovala je osobu koja je u nedjelju "golfom 2" (ŠN AA 710) vukao dva konja vozilom, saopštio je Dragoje Vlahović iz Udruženja "Prijatelji životinja Podgorica".

"Pozvao me komandir CB Nikšić Darko Mađarić i saopštio da je identifikovano lice koje je vuklo konje zakačene za motorno vozilo, da je procesuirano od strane njihove službe i da će slučaj biti predat Osnovnom tužiocu, koji će se izjasniti da li ima elemenata za krivično gonjenje", saopštio je Vlahović.

On je naveo da je vozač "golfa" prekršio nekoliko tačaka Zakona o zaštiti životinja.

"I protiv njega svakako mora biti podignuta optužnica. Na osnovu člana na 51 ovoga zakona, ovo lice mora biti kažnjeno po tačkama 47 i 48. Apelujem na tužilaštvo i sudstvo da uzmu u obzir sve veći broj slučajeva ubijanja i mučenja životinja i da konačno počnu da kažnjavaju one koji krše zakon, kako bi se smanjio broj ovih neprijatnih slučajeva", saopštio je Vlahović.

Bonus video: