ODLUKA GENERALNOG DIREKTORA

Poništen konkurs za direktora TVCG

Zakonom o nacionalnom javnom servisu RTCG predviđeno je da lice koje se imenuje za direktora TVCG ima najmanje visoku stručnu spremu
95 pregleda 10 komentar(a)
RTCG, Foto: Luka Zeković
RTCG, Foto: Luka Zeković
Ažurirano: 15.11.2016. 10:01h

Generalni direktor Radio Televizije Crne Gore (RTCG) Rade Vojvodić poništio je Javni konkurs za imenovanje direktora Televizije Crne Gore (TVCG).

Konkursom je bilo predviđeno da kandidat mora imati najmanje visoku stručnu spremu.

Zakonom o nacionalnom javnom servisu RTCG predviđeno je da lice koje se imenuje za direktora TVCG ima najmanje visoku stručnu spremu.

Pravilnikom o unutrašnjoj organizaciji i sistematizaciji radnih mjesta u RTCG za radno mjesto direktora TVCG predviđen je uslov VII nivo u podnivou VII 1(240 kredita CSPK), u vezi sa kojim stepenom kvalifikacije je odredbom Zakona o nacionalnom okviru kvalifikacija predviđeno da je stepen visokog obrazovanja - Specijalista (240 CSPK) ekvivalentan sa VII 1 podnivoom kvalifikacije.

"Kako se u skladu sa odredbom Zakona o visokom obrazovanju smatra i VI nivo kvalifikacije, to je ovaj konkurs valjalo poništiti, budući da ne sadrži precizno definisan uslov koji kandidat mora ispunjavati za imenovanje direktora TVCG u dijelu stepena stručne spreme", kaže se u obrazloženju odluke Vojvodića.

Na konkurs su se bili prijavili Časlav Vujotić, Marko Milačić, Mladen Đuretić, Andrijana Kadija, Dragan Cvijović, Sonja Drobac i Sabrija Vulić.

Preporučujemo za Vas