Milačić: DPS shvatio štetu zbog blamaže koju je izazvalo favorizovanje Sonje Drobac

"Generalni direktor RTCG Rade Vojvodić je dužan kao i svi da poštuje zakon i da se suzdrži od zloupotrebe procedura u bilo čiju korist, pa i DPS-a"
75 pregleda 13 komentar(a)
Marko Milačić, Foto: PR Centar
Marko Milačić, Foto: PR Centar
Ažurirano: 14.11.2016. 17:05h

Najavljeno eventualno poništavanje konkursa za direktora Televizije Crne Gore (TVCG) bio bi skandal evropskog nivoa i zavođenje otvorene diktature u Javnom servisu, što bi vodilo do sada neviđenom maltretiranju kandidata, javnosti i građana, saopštio je danas Marko Milačić, kandidat za direktora TVCG.

"Očigledno je da su u DPS-u shvatili štetu zbog blamaže koju je izazvalo favorizovanje partijskog kandidata Sonje Drobac. Sasvim je degutantna i mogućnost da direktor nacionalne televizije bude osoba sa objektivnim manjkom kvalifikacija (VI stepen, 180 Ect bodova), svega jedan stepen iznad zvanja "majstor" (V stepen kvalifikacije) i to sve stečeno na sumnjivom privatnom beogradskom fakultetu. To je, sa druge strane, činjenica koja istu diskvalifikuje u okviru važećeg konkursa, dakle o kojoj se mora odlučivati prilikom rangiranja kandidata, a ne nikakvim poništavanjem konkursa, izazivanjem agonije i pokušaja demoralisanja nezavisnih kandidata", istakao je Milačić.

On je dodao da bi jedini cilj eventualnog poništavanja konkursa očigledno bila sanacija štete zbog kadrovsko političkog promašaja DPS-a.

"Generalni direktor RTCG Rade Vojvodić je dužan kao i svi da poštuje zakon i da se suzdrži od zloupotrebe procedura u bilo čiju korist, pa i DPS-a, a da siromašne i sumnjive kvalifikacije kandidata Sonje Drobac cijeni negativno i degradirajuće pri rangiranju kandidata, umjesto maltretiranja ostalih prijavljenih kandidata i kompletne javnosti kako bi omogućio DPS-u da ubaci na konkurs novog favorita, zloupotijebi proceduru i ublaži blamažu sa izborom Sonje Drobac. Ne postoji nikakav problem sa konkurskom za direktora televizije već postoji problem sa nezavisnošću Javnog servisa, fingiranjem konkusa i brutalnim političkim zakulisnim igrama preko leđa prijavljenih kandidata i poreskih obveznika iz čijih se džepova finansira, sponzoriše i održava Javni servis, pa i ovaj aktuelni cirkus. Menadžment RTCG ovim, po ko zna koji put, kompromituje ozbiljnost Javnog servisa i pretvara TVCG u političku igračku brutalnog autokratskog režima. Zbog toga, kao nezavisni i slobodni kadidat za direktora televizije TVCG izražavam najoštriji protest zbog u medijima najavljenih zloupotreba procedure radi rušenja konkursa i političkog mješanja u konačni izbor kandidata", kazao je Milačić.

On poziva menadžment da do kraja dovede zakonito raspisani konkurs.

"Imajući u vidu važnost pozicije za koju se kandidujemo, omogućite kandidatima da javno, na TVCG, pred poreskim obvezicima, predoče svoje kandidature i vizije, što nalaže elementarna ozbiljnost i profesionalnost", zaključio je Milačić.

Bonus video: