Šćekić o poplavama: Izostala pomoć države u trenutku kada je bila najurgentnija

U Beranama je oštećen gradski vodovod, infrastruktura, porodične kuće, porodične parcele, odnosno poljoprivredne površine i zasadi na njima, katunski putevi, stočni fond
51 pregleda 3 komentar(a)
Ažurirano: 14.11.2016. 16:24h

Predsjednik Opštine Berane Dragoslav Šćekić ocijenio je u razgovoru sa ministrom poljoprivrede i ruralnog razvoja Budimirom Mugošom da je pomoć ovom gradu zbog poplava izostala sa državnog nivoa u trenutku kada je bila najurgentnija.

Mugoša je sa saradnicima boravio danas u radnoj posjeti ovoj opštini i sa rukovodstvom razgovarao o poplavama koje su proteklih dana zadesile Berane.

Gradonačelnik Berana je kazao da su štete velike i da Opština sama neće moći da ih sanira.

On je dodao da je, osim finansijske podrške, potrebno i da se angažovanje privatnih preduzetnika zbog elementarnih nepogoda sprovede po skraćenoj proceduri shodno Zakonu o javnim nabavkama, kako se na sanaciju ne bi dugo čekalo.

U Beranama je oštećen gradski vodovod, infrastruktura, porodične kuće, porodične parcele, odnosno poljoprivredne površine i zasadi na njima, katunski putevi, stočni fond.

Ministar Mugoša je rekao da je cilj njegove posjete da se identifikuju problemi kako bi se sačinila informacija prema Vladi o poplavama koje su nanijele ogromne štete opštinama Berane, Petnjica i Rožaje.

Bonus video: