Tivat: Perfektion insekticidom protiv palminog surlaša

Iz lokalne uprave pozvali su pčelare da zaštite pčelinja društva, a vlasnike palmi u privatnim dvorištima da se, radi zaštite biljaka i spriječavanja širenja bolesti, odazovu akciji tretiranja svojih palmi
128 pregleda 3 komentar(a)
palma, surlaš, Tivat, Foto: Siniša Luković
palma, surlaš, Tivat, Foto: Siniša Luković
Ažurirano: 14.11.2016. 14:50h

Četvrto po redu ovogodišnje tretiranje palmi vrste Kanarska datula (Phoenix canariensis), na javnim površinama u Tivtu, počelo je danas, a u cilju spriječavanja širenja štetočine crvenog palminog surlaša (Rhynchophorus ferrugineus).

"Tretiranje vrši ovlašćena firma DOO "Ekoplant" iz Podgorice uz nadzor stručnog lica iz DOO "Komunalno" Tivat. Sa tretiranjem će se početi od šetališta Iva Vizina u lučici Kalimanj i dalje prema Seljanovu. Narednih dana biće tretirano i ostalo obilježeno područje. U slučaju nepovoljnih vremenskih uslova (vjetar, kiša) tretiranje će se odložiti, o čemu će se javnost obavjestiti", saopšteno je danas iz Opštine Tivat koja finasira ovu akciju.

Tretiranje plami će se vršiti sa insekticidom na bazi dimetoata – Perfektion.

Iz lokalne uprave pozvali su pčelare da zaštite pčelinja društva, a vlasnike palmi u privatnim dvorištima da se, radi zaštite biljaka i spriječavanja širenja bolesti, odazovu akciji tretiranja svojih palmi.

"Napominjemo da je prepruka da se tretiraju i zaražene palme", kaže se u saopštenju.

Bonus video: