Oštećenje na Merica Vrela sanirano, vodosnabdijevanje od utorka normalizovano

Direktor ovog preduzeća Vuko Todorović kazao je portalu "Vijesti" da će voda prvih dana biti za tehničku upotrebu dok se ne ispira mikrobioloska ispravnost
0 komentar(a)
Berane grad, Foto: Skyscrapercity
Berane grad, Foto: Skyscrapercity
Ažurirano: 14.11.2016. 13:14h

Oštećenja na gradskom vodovodu u Beranama sa Merica vrela sanirana su i vodosnabdijevanje u ovom gradu od sjutra će biti normalizovano - saopšteno je JP Vodovod i kanalizacija Berane.

Direktor ovog preduzeća Vuko Todorović kazao je portalu "Vijesti" da će voda prvih dana biti za tehničku upotrebu dok se ne ispira mikrobioloska ispravnost.

"Najbitnije je da će vodu dobiti veliki dio naselja na visocijim kotama koji je nijesu imali svih ovih dana. Time se rješava najveći problem u gradu" kazao je Todorović.

Voda sa alternativnog izvorišta danas je ispravna za ličnu higijenu, osim za pranje zuba.

Pitka voda gradjanima Berana i dalje se doprema cistijernama iz drugih gradova, a u slobodnoj prodaji je ima u dovoljnim količinama.

Opštinski štab za upravljanje u elemntarim nepogodama saopštio je da su sve gradske sluzbe bile na visini zadatka i da se život u gradu nakon velikih poplava vraća u normala.

Svi Romi i Egipcani vratili su se u svoje kuće u naselju Riversajd koje nisu pretrpjela veća oštećena, kako je rekao starješina ovog nasela Bajram Šalja.

Bonus video: