Pokazali mladima kako da kreativnije provedu slobodno vrijeme

U sklopu projekta organizovan je i trodnevni kamp za 20 mladih za obuku o osnovama planinarenja i preživljavanja
110 pregleda 0 komentar(a)
Uljepšajmo svoje slobodno vrijeme, Foto: Svetlana Mandić
Uljepšajmo svoje slobodno vrijeme, Foto: Svetlana Mandić
Ažurirano: 14.11.2016. 12:03h

Proteklih pet mjeseci, u sklopu projekta “Uljepšajmo svoje slobodno vrijeme”, Omladinski klub Nikšić organizovao je broje aktivnosti kojima su mladi mogli da kreativnije provedu slobodno vrijeme i da razviju umjetničke vještine.

"Kako bi mladima skrenuli pažnju na zdrave životne stilove, alterantivnom vidu prevoza i lokalnoj samoupravi na nepostojanje biciklističke infrastrukture organizovali smo Critical mass, tj biciklističku vožnju koja je nakon velikog odziva građana Nikšića dobila i status mjesečnih vožnji sa tematskim karakterom", kazao je Miroslav Stanišić, predsjednik Omladinskog kluba na konferenciji za novinare.

Zahvaljujući njima vraćene su i neke društvene igre poput Ne ljuti se čovječe, šah, domine, ali i Katan, Riziko, crnogorski Monopol, princ od Persije, a sve u cilju da se mladi međusobno druže, razvijaju logiku, taktiku i timski duh.

"Kako bi promovisali umjetničke vrijednosti mladih, radili na povećanju kompetencija i znanja mladih umjetnika, organizovali smo trening o izradi murala nakon čega su svi mladi polaznici radionice imali priliku da se oprobaju u iscrtavanju pet murala u užem dijelu grada, čime smo i uljepšali stare gradske fasade i dali im novi sjaj”, kazao je Stanišić.

U sklopu projekta organizovan je i trodnevni kamp za 20 mladih za obuku o osnovama planinarenja i preživljavanja.

"S obzirom da brojna istraživanja pokazuju kako mladi imaju želju da se pridruže nevladinim organizacijama gdje bi volonirali ali da nijesu dovoljno upućeni u rad istih, kroz publikaciju ‘Aktivnosti i lokacije za kreativno provođenje vremena mladih’ omogućili smo zainteresovanim organizacijama iz Nikšića da predstave svoj rad i programe koje imaju za mlade. Publikacija obiluje i prirodnim predjelima Nikšića koji nijesu dovoljno valorizovani i promovisani”, istakao je Stanišić.

Projekat je sufinansirala Opština Nikšić.

Bonus video: