Banka hrane apeluje da se pomogne porodici Konatar

Nebojša, radi kada god mu se ukaže prilka za dnevnicu, ali da se dešava da danima nema nikakvog posla ali i da ne naplati svoj rad. Nataša od prije 20 dana pere suđe u jednom restoranu
93 pregleda 0 komentar(a)
porodica Konatar, Foto: Banka hrane
porodica Konatar, Foto: Banka hrane
Ažurirano: 14.11.2016. 08:10h

Banka hrane apelovala je na sve građane koji su u mogućnosti da pomognu porodici Konatar koja živi u podgoričkom naselju Konik.

Kako je saopšteno iz Banke hrane, ova porodica živi u podstanarskom stanu - Nataša i njen muž Nebojša su na Birou rada više godina.

"Bili su u radnom odnosu dok im firme nisu otišle u stečaj. Nemaju dovoljno godina radnog staža za penziju. U godinama su kada se posao teško nalazi. Jedna kćerka, je zbog zdravstvenih problema smještena u Komanskom mostu. Mlađa kćerka Milena je učenica Humijske škole u Podgorici, a prošlu školsku godinu je propustila zbog nemaštine, jer roditelji nisu mogli da joj obezbijede minimun sredstava kako bi ona nastavila školu", saopšteno je iz Banke hrane.

Kako navodem, Milena je bila spremna da ide u školu i bez adekvatne garderobe, obuće, bez knjiga i probora za školu jer je želja za obrazovanjem bila jača.

"Milena ide više kilometara pješice u školu. Dvadeset tri eura za mjesečnu kartu za autobus je preveliki izdatak za porodicu Konatar. O užini se i ne razmišlja. Kada ima nešto u kući ponese, kada nema ne postavlja pitanje. Osoblje škole je pomoglo da Milena nabavi kopije knjiga i nešto pribora. Milena će 18. novembra napuniti 17. godina. Ova skromna djevojka je navikla da nema poklona ni slavlja za njen rođendan pa ni ove godine ne očekuje ništa od toga. Mi bi željeli da je obradujemo na bilo koji način povodom njenog rođendana", saopšteno je iz Banke hrane.

Dodaju da njen otac, Nebojša, radi kada god mu se ukaže prilka za dnevnicu, ali da se dešava da danima nema nikakvog posla ali i da ne naplati svoj rad. Nataša od prije 20 dana pere suđe u jednom restoranu.

"Moli se da taj posao potraje i da nakon probnog rada ostane na poslu kako bi imali barem jedno redovno primanje u kući. Porodica Konatar je ranije dobijala socijalnu pomoć. Međutim, već godinu dana je ta pomoć stopirana. Nagomilali su se neplaćene kirije i računi. Centar za socijalni rad traži Konatarima ličnu kartu - matični broj Nebojšinog oca radi evidencije. Nebojša nema kontakt sa ocem od svoje treće godine. Znaju samo da živi u Njemačkoj i ništa više.Ne mogu ništa učinjeti da nabave tražene podatke".

Jedina redovna pomoć koju imaju je od Narodne kuhinje.

Drva za ogrijev skupljaju u borovoj šumi.

"Svi koji mogu pomoći novčano da porodica Konatar barem malo bolje živi mogu uplatiti novac kod SGB na ime Nataša Konatar na broj računa 55001170120100073639. Pomoć u hrani, higijeni, garderobi, obući, drvima za ogrijev, polovnom.namještaju je dobrodošla. Kontakt porodice svi koji žele pomoći mogu dobiti na e mail bankahranepg@gmail.com, na tel 069/495-680 ili u inboxu na Facebook stranici", zaključuje se u saopštenju.

Bonus video: