Dermatolozi dijelili savjete

Oni koji ne vole da čekaju redove u laboratorijama mogli su, za kratko vrijeme, da obave pregled, poput mjerenja tjelesne masnoće ili da se konsultuju sa stručnjacima u oblasti medicinske estetike
0 komentar(a)
Festival kozmetike, Foto: Boris Pejović
Festival kozmetike, Foto: Boris Pejović
Ažurirano: 13.11.2016. 11:34h

Festival kozmetike, njege i medicinske estetike „Dani ljepote“, okupio je veliki broj proizvođača, stručnjaka i predstavnika poznatih svjetskih brendova.

Na „Danima ljepote“, koji se organizuju četvrti put u Tržnom centru „Delta city“, brojni posjetioci su mogli da dobiju savjete o njezi kože, brojnim tretmanima, uljepšavanjima.

Među širokom ponudom kozmetike raznih brendova, građani su imali priliku da kupe organske prehrambene proizvode, nakit, suvenire.

Oni koji ne vole da čekaju redove u laboratorijama mogli su, za kratko vrijeme, da obave pregled, poput mjerenja tjelesne masnoće ili da se konsultuju sa stručnjacima u oblasti medicinske estetike.

Svoj štand, na Festivalu koji je organizovala Medical SPA Asocijacija Crne Gore, imale su i učenice trećeg i četvrtog razreda Srednje medicinske škole. Naročito zadovoljstvo im je pružilo interesovanje mlađih žena, koje su im ukazale povjerenje i obratile se za savjete.

„Posjetioci nam se mogu obratiti ukoliko žele da znaju koji tip kože imaju, a zainteresovanima preporučujemo koju kozmetiku mogu koristiti za određeni tip kože, jer korišćenje neadekvatnih krema može izazvati kontraindikacije“, kazala je učenica smjera kozmetički tehničar.

Mjerenje tjelesnih masnoća i body mass indeks je naročito interesovao starije, koji su uz kratku metodu mjerenja mogli da ustanove da li imaju zdravstvenih problema.

„I te kako dajemo savjete građanima, rezultate upoređujemo sa navikama u ishrani i pokazujemo ljudima kakav je odnos između pravilnog načina ishrane i njihove kompozicije tijela“, rekao je Marko Vukčević predstavnik „Fit studija“.

Svi koji vode računa o svom izgledu mogu još danas posjetiti Festival, od 10 do 22 časa i posavjetovati se sa stručnjacima, kupiti proizvode, ili se jednostavno prepustiti profesionalcima koji će ih uljepšati.

Mališani odmjeravali snagu i spretnost u novoj igri duyball

Nova igra duyball prezentovana je Podgoričanima juče u okviru „Dana ljepote“, a pravila je pokazao izumitelj ideje Ukrajinac Nikolaj Adasčik.

Testiranje igrice i odmjeravanje sposobnosti posebno je interesovao djecu.

Ova sportsko-rekreativna aktivnost, prema pojašnjenju Adasčika, stimuliše rad respiratornog sistema, razvija kapacitet pluća i podstiče učesnika da pravilno diše.

„Duyball se može igrati pojedinačno ili u dublu“, kazao je Adasčik, navodeći da ga mogu igrati i djeca od četiri godine.

Igra se sastoji u tome što učesnik snažnim izdahom usmjerenim na centar loptice istu pokušava odbaciti što dalje, ili u igri sa rivalom uz bolju taktiku i snagu pluća pokuša osvojiti poen.

Bonus video: