Podgorički Hilton radi na crno

Ministarstvo održivog razvoja i turizma tražilo od Burićeve kompanije da dostavi dokaz o izvršenim obavezama...
253 pregleda 16 komentar(a)
hotel Hilton, Foto: Savo Prelević
hotel Hilton, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 12.11.2016. 20:12h

Direktorat za građevinarstvo Ministarstva održivog razvoja i turizma (MORT) odbio je da izda upotrebnu dozvolu za novosagrađeni luksuzni hotel "Hilton - Podgorica Montenegro", jer kompanija biznismena Žarka Burića nije platila komunalije glavnom gradu za ugrađene solarne kolektore.

Iz resora Branimira Gvozdenovića, još 28. oktobra su tražili od Burićeve kompanije Hotel Crna Gora da dostavi dokaz - potvrdu Agencije za izgradnju i razvoj Podgorice o izvršenim obavezama.

“Uz zahtjev za izdavanje upotrebne dozvole, investitor je priložio ugovor o naknadi za komunalno opremanje građevinskog zemljišta zaključen između Glavnog grada i 'Hotel Crna Gora' 2012. godine. U ugovoru je... navedeno da je 'investitor dužan da prije tehničkog pregleda pribavi saglasnost Agencije za izgradnju i razvoj Podgorice da su na objektu ugrađeni solarni kolektori - paneli kako je definisano projektom i obračunom, što će provjerom utvrditi stručna službe Agencije. U slučaju da je površina ugrađenih kolektora- panela manja od obračunate, investitor je dužan izvršiti doplatu po tom osnovu'“, piše u dokumentu objavljenom na sajtu MORT-a.

Agencija za izgradnju i razvoj Podogirice je 31. oktobra odgovorila je Gvozdenovićevom resoru da "nijesu u mogućnosti da dostave potvrdu o regulisanju naknade za komunalno opremanje građevinskog zemljišta na rekonstrukciji i sanaciji postojećeg hotela”, s obzirom da “nije izdata".

"Jer se za izdavanje iste nijesu stekli uslovi“, navodi se u obrazloženju Direktorata, u kojem je citiran odgovor Agencije za izgradnju i razvoj Podgorice.

Hotel "Hilton Podgorica Crna Gora" zvanično je otvoren sredinom septembra, kada je upriličena glamurozna svečanost kojoj su prisustvovale brojne zvanice iz društvenog, političkog i estradnog života.

U hotelu 180 soba i predsjednički apartman sa pogledom na grad...

Hotel nudi 180 moderno opremljenih soba, uključujući i 23 apartmana. U sklopu hotela je i Predsjednički apartman sa panoramskim pogledom na grad.

Za sastanke i druge događaje, uključujući vjenčanja, hotel nudi jedan od najvećih prostora u Podgorici.

U ponudi hotela je i kristalna dvorana, koja se prostire na 425 kvadratnih metara bez stubova i koja može da primi do 435 gostiju.

“Hilton Podgorica Crna Gora” ima jedan od najvećih spa centara u gradu - Duklja Spa, koji se prostire na 1.300 metara kvadratnih, na prizemlju, međuspratu i prvom spratu.

Dizajniran je u skladu sa najnovijim fitnes trendovima i sadrži, između ostalog, unutrašnji bazen.

Noćenje u običnoj sobi u Hiltonu tokom septembra i oktobra košta 150 eura.

U luksuznim sobama noćenje košta 190, a u apartmanima 200 eura po osobi. Svaka druga usluga naplaćuje se posebno.

Bonus video: