Nikšić: Održana svečana sjednica Opštinske organizacije Crvenog krsta

Na godišnjoj izbornoj skupštini, opštinski CK je dodijelio jedan broj priznanja istaknutim volonterima
543 pregleda 0 komentar(a)
Cvreni krst Nikšić, Foto: CK NK
Cvreni krst Nikšić, Foto: CK NK
Ažurirano: 03.12.2018. 09:00h

Na svečanoj sjednici Opštinske organizacije Crvenog krsta (OO CK) Nikšić, upriličenoj povodom 29.novembra, Dana Crvenog krsta Crne Gore, uručene su nagrade učenicima osnovnih škola čiji radovi su na likovnom i literarnom konkursu, na temu humanosti, proglašeni najboljim. Žiri u sastavu Milorad Drekalović, predsjednik, i Goran Damjanović i Andrija Knežević, članovi, donio je jedoglasnu odluku da od 62 likovna rada iz sedam škola, najboljima proglasi radove Lazara Bulatovića („Braća Labudović), Olgice Mrkić („Luka Simonovi“) i Lare Spasojević („Olga Golović“), kao i da Vladana Lalić („Milija Nikčević“) zbog „specifičnosti rada“ dobije posebnu nagradu. Nagrade je uručio predsjednik OO CK Nikšić Ljubiša Marković.

Kada je u pitanju literarni konkurs žiri u sastavu Dušan Govedarica, predsjednik, i Jovan Drašković i Ana Macanović, članovi, donio je odluku da dodijeli tri ravnopravne nagrade i to Jovani Jovović („Braća Ribar“), Mališi Tomoviću („Milija Nikčević“) i Miku Kecojeviću („Braća Labudović“), dok su pohvaljeni Katarina Lončar („Dušan Bojović“), Petar Matović („Jagoš Kontić“), Relja Jakšić („Mileva Lajović Lalatović“) i Borisav Labudović („Braća Labudović“). Nagrade je uručio Govedarica, ovogodišnji dobitnik 18.septembarske nagrade..

Na godišnjoj izbornoj skupštini, opštinski CK je dodijelio jedan broj priznanja istaknutim volonterima. Kako na pomenutoj sjednici nije prisustvovala Milojka Perović, dobitnica Srebrnog znaka CKCG, njoj je Drekalović uručio pomenuto priznanje.

U toku ove sedmice biće organizovane difuzije u vrtićima osnovnim i srednjim školama, druženje sa starim licima i posjeta Dnevnom centru, kao i pravljenje poklona za korisnike Dnevnog centra za djecu sa smetnjama u razvoju i osobe sa invaliditetom, a novac za poklone podmladak Crvenog krsta je prikupio radeći na raznim poslovima za dnevnicu.

Galerija

Bonus video: