Vasiljević: Izabrani smo na legitimno i legalno organizovanim izborima

"Indikativno je da politizacija studentskih izbora na Filozofskom, a sada i Filološkom fakultetu, postaje praksa neostvarenih partijskih aktivista koji pod plaštom altruizma jednom broju studenata podvaljuju brojne neistine, ostvarujući misiju svojih partija"
104 pregleda 1 komentar(a)
Strahinja Vasiljević, Foto: SPUCG
Strahinja Vasiljević, Foto: SPUCG
Ažurirano: 11.11.2016. 11:04h

Zvanično i u skladu sa Pravilnikom o izborima, odabrani predstavnici studenata Filozofskog i Filološkog fakulteta u Nikšiću imaju dužnost da odgovore na brojne neistine izrečene u medijima od strane istinskih boraca za interese političkih partija sa maskom samoproklamovanih aktivista za studentska prava, saopštio je Strahinja Vasiljević, predsjednik Savjeta studenata Filološkog fakulteta (SSFF).

On je reagovao zbog izjava grupe studenata sa Filozofskog i Filološkog fakulteta u Nikšiću, koja je u srijedu protestovala zbog odluke univerzitetske izborne komisije da odbije njihovu žalbu podnesenu zbog, kako su tvrdili, nepravilnosti vezanih za izbor studentskih povjerenika, a ova grupa je za ponedjeljak, 14. novembar najavila štrajk glađu i blokadu ulaza na fakultet.

"Izabrani smo na legitimno i legalno organizovanim izborima koji su u potpunosti u skladu sa pravilnikom o izborima koji je donio Studentski parlament, a koji je Evropska studentska unija, krovna studentska organizacija Evrope, ocijenila potpuno demokratskim i inkluzivnim. Indikativno je da politizacija studentskih izbora na Filozofskom, a sada i Filološkom fakultetu, postaje praksa neostvarenih partijskih aktivista koji pod plaštom altruizma jednom broju studenata podvaljuju brojne neistine, ostvarujući misiju svojih partija. Nije slučajnost što pokušajima manipulacije studentima koji ne znaju da se radi o odbornicima političkih partija žele da sruše ono što je uspostavljeno po svim propisanim normama. Tim političkim eksponentima nije u interesu unaprijeđenje studentskog statusa i afirmacija njihovih prava, već atak na legitimno izabrane studentske predstavnike, i dokazivanje političkim mentorima da bi se što bolje kotirali u svojim političkim krugovima", istakao je Vasiljević.

On je apelovao na studente fakulteta u Nikšiću "da ne nasijedaju na zamke jeftinih političkih marioneta koji sa svojih 37 godina života studentima pokušavaju podvaliti priču o tome da su oni ti koji su pravi omladinski lideri".

"Nećemo dozvoliti da se baci sjenka na naš regularan i legitiman rezultat koji je potvrđen i objavom konačnih rezultata izbora od strane Univerzitetske izborne komisije. Razumijemo želju ove parapolitičke studentske organizacije za dokazivanje svojim mentorima, koji ih hrabre, da rušenjem, štrajkovima glađu i sličnim metodama ostvare svoje zacrtane ciljeve. Međutim, onu nit individualnosti i samosvjesnosti koju imaju studenti neće moći prekriti svojim brojnim podvalama i jeftinim manipulacijama", zaključio je Vasiljević.

Bonus video: