Master diplomom eliminišu Drobac?

Konkursom tražena “najmanje visoka stručna sprema”, novim će navodno biti precizirano da je za mjesto direktora TVCG neophodna master diploma...
340 pregleda 26 komentar(a)
Sonja Drobac, Foto: Boris Pejović
Sonja Drobac, Foto: Boris Pejović
Ažurirano: 11.11.2016. 06:46h

Menadžment Radio-televizije Crne Gore (RTCG) danas će odlučiti da li će poništiti konkurs za direktora TVCG, zbog navodne tehničke greške u oglasu kada je riječ o potrebnoj stručnoj spremi.

Više nezvaničnih izvora “Vijesti” bliskih menadžmentu potvrdilo je “Vijestima” da se o tome raspravljalo juče na sastanku kojem je prisustovao i generalni direktor RTCG Rade Vojvodić.

Izvori tvrde da je će menadžment konačnu odluku donijeti danas.

Konkursom za mjesto direktora TVCG tražena je “najmanje visoka stručna sprema”, što, kako tvrde pravnici, podrazumijeva i bečelor i master diplomu.

Sistematizacijom radnih mjesta u RTCG, međutim, predviđeno je da direktor mora da ima VII-2 stepen stručne spreme (240 etc), šta znači master diplomu.

Zbog toga će, tvrde izvori, Vojvodić novim konkursom precizirati koja diploma je potrebna.

Navodno će danas, nakon što je juče završen rok za prijave putem pošte, zasjedati širi kolegijum RTCG-a, na kojem će se donijeti takva odluka.

“Vijesti” su ranije objavile da kandidatkinja za direktora TVCG Sonja Drobac navodno nema potrebnu stručnu spremu za to radno mjesto.

Više nezvaničnih izvora “Vijesti” bliskih menadžmentu RTCG potvrdili su da Drobac ima samo bečelor diplomu.

Aktuelna glavna urednica i direktorica TV “Prva” završila je Fakultet za komunikacije i medije na beogradskom Univerzitetu Singidunum, a dio javnosti je doživljava kao veoma blisku vladajućem DPS-u.

Vojvodić od ponedjeljka ne odgovara na pozive i SMS “Vijesti”.

Konkurs za direktora TVCG okončan je u ponedjeljak, ali su u Javnom servisu dužni da sačekaju još tri dana, koliko je rok za prijavljivanje putem pošte.

Izvori “Vijesti” tvrde da se u RTCG slavilo, nakon što je utvrđeno da Drobac navodno nema potrebnu školsku spremu.

“Vijesti” su i ranije, pozvavši se na nezvanične izvore bliske RTCG, objavile da Vojvodić i Drobac ne govore.

Navodno, ostanak Vojvodića u RTCG je pod znakom pitanja, ako Drobac postane direktorka TVCG.

Te informacije do sinoć niko nije demantovao.

Pored Drobac, na konkurs su se javili novinari Marko Milačić, Andrijana Kadija, Mladen Đuretić, Časlav Vujotić i Dragan Cvijović.

Kadija je šest mjeseci bila v.d. direktorica TVCG, nakon što je Radojka Rutović podnijela ostavku pod pristiskom opozicije.

Milačić poziva Savjet da reaguje jer mu Vojvodić ne odgovara

Milačić je juče pisao Savjetu RTCG, jer mu, kako tvrdi, Vojvodić još nije odgovorio na zahtjev da svoj program za razvoj dijeli novinarima te kuće. On je ocijenio da tu nije riječ o problemu lične prirode, već o zvaničnom odnosu Javnog servisa prema građanima:

“Pozivam Savjet RTCG koji je neposredno nadležan nad generalnim direktorom da preuzme inicijativu i založi svoj uticaj i nadležnosti, kako bi se izbjegla kompromitacija navedenog konkursa i izbjeglo stvaranje utiska da konkursna procedura služi isključivo za formalno pravnu autorizaciju partijskih naredbi i da zapravo postoji diskurs između fingirane zakonske procedure i stvarne prirode konkursa”.

Bonus video: