Apel nadležnih: Beranicima potreba voda za piće

Iz Opštinskog štaba za upravljanje u vanrednim situacijama u Beranama konstatovano je da se rijeke danas dodatno povlače
50 pregleda 1 komentar(a)
Berane
Berane
Ažurirano: 10.11.2016. 18:32h

Humanitarna organizacija „Srpski klub“ iz Berana donirala je Opštinskom štabu a upravljanje u elementranim nepogodama šleper vode.

„Mi smo se odmah oorganizvoalni i stavilo na raspolaganje Kriznom štabu. Oni su nam kazali da je u ovom trenutku voda prioritetna, tako da smo odmah obezbijedili sedam hiljada litara“, kazao je član ove humanitarne organizacije Dimitrije Dragović.

Voda je obezbijeđena preko predstavništva „Vitinke“ za sjever Crne Gore, a ova kompanija je takođe obezbijedila izvjesnu količinu pijaće vode za stanovnike Berana.

Berane je i dalje grad koji nema vodu za piće, jer je voda sa alternativnog izvorišta i dalje je samo za sanitarnu upotrebu, a pojedina naselja u višim gradskim zonama, kao što su Lužac, Dolac i Buče, nemaju je uopšte.

Nakon što je danas Direktor direkcije a saobraćaj Savo Parača posjetio opštinu Berane i obišao oštećeni put Berane – Kolašin, preko Bjelasice, kojim ova direkcija gazduje, iz JP Vodovod i kanalizacioja najavljeno je da će već sjutra početi radovi na sanaciji cjevovoda sa glavnog gradskog izvorišta Merića vrelo koji vodi kroz trup ovog puta.

Iz Opštinskog štaba za upravljanje u vanrednim situacijama u Beranama konstatovano je da se rijeke danas dodatno povlače u svoja korita i da sada slijedi veliki posao oko procjene i saniranja šteta.

U Beranama je zbog poplava bez krova nad glavom ostalo oko stotinu domaćinstava naselja Pešca i Buče, kao i četiristo članova izbjegličke egipćansko-romske zajednice iz naselja Riversajd. Dok je domicilno stanovništvo smješteno kod rođaka i komšija, izbjeglce su izmještene u privremeni smještaj u prostorijama bivše fabrike papira.

Iz Štaba su apelovali i na druge humanitarne organizacije da doniraju pijaću vodu za stanovnike Berana.

Bonus video: