Podgorica: Na mjestu gradnje novog trga pronađeni ostaci starog groblja

Prilikom predviđenog iskopavanja cistjerni za gorivo benzinske pumpe, koja se nekada nalazila na ovoj lokaciji, službenik "Erlanga" je, prema riječima izvršnog direktora Radomana Pavlićevića, naišao na kamene ploče za koje smatraju da pripadaju jednoj od grobnica
258 pregleda 7 komentar(a)
Ažurirano: 10.11.2016. 13:24h

Radnici kompanije "Erlang" koji rade na izgradnji novog trga kod stadiona Gradskog stadiona naišli su na ostatke starog groblja.

Prilikom predviđenog iskopavanja cistjerni za gorivo benzinske pumpe, koja se nekada nalazila na ovoj lokaciji, službenik "Erlanga" je, prema riječima izvršnog direktora Radomana Pavlićevića, naišao na kamene ploče za koje smatraju da pripadaju jednoj od grobnica.

Radovi na izgradnji trga na južnoj strani Gradskog stadiona su počeli nedavno, a među obaveze ove kompanije, prema riječima Pavlićevića, spada i uklanjanje nekoliko rezervoara za gorivo, kraj kojih su i pronađeni ostaci grobnice.

"O svemu je obaviještena Agencija za izgradnju i razvoj Podgorice, kao naručilac radova", kazao je Pavlićević, dodajući da ne očekuje da će zbog navedenog radovi na izgradnji trga značajnije kasniti jer se radi na velikoj površini.

Novi trg će se prostirati od zgrade Fonda penzijskog i invalidskog osiguranje na Bulevaru Ivana Crnojevića, duž Ulice 19. decembra, pa sve do kafića koji se nalaze na južnoj strani stadiona "Budućnosti".

Prije nekoliko godina, kada su izvođeni građevinski radovi u blizini Gradskog stadiona, otkriveno je groblje, među kojima je bio i grob iz antičkog perioda.

Galerija

Bonus video: