Vlasnici Top Hilla kupili i Maksimus

Budvanska firma kotorsku diskoteku kupila je za 2.300.000 eura, koliko su se i zadužili kod jedne banke u Crnoj Gori. Novac moraju vratiti do 2020. godine
1456 pregleda 16 komentar(a)
Top Hill, Foto: Vuk Lajović
Top Hill, Foto: Vuk Lajović
Ažurirano: 09.11.2016. 19:02h

Budvanska kompanija Top Hill kupila je i elitnu kotorsku diskoteku Maximus i tako postala vlasnik najelitnijih noćnih klubova na Jadranu.

Top Hill je vlasnik istoimene diskoteke na brdu Topliš iznad Budve, koja je 2012. godine u Monte Karlu proglašena za najbolji noćni klub na svijetu u konkurenciji diskoteka iz Njujorka i Majamija.

Firma čiji se vlasnici kriju iza of šor kompanije Domino investment sa Maršalskih ostrva, od početka avgusta vlasnik je i ove kotorske diskoteke, koju je prethodno na sudu izgubila Zoja Dudić, udovica ubijenog Dragana Dudića Frica.

Vrhovni sud je odbio kao neosnovanu reviziju Dudićeve, koja je tražila poništenje presuda Osnovnog i Višeg suda da poslovni prostori ostaju u vlasništvu Hipo Alpe Adria lizinga.

Diskoteka Maksimus, kao dio imperije nekada najbogatijeg Kotoranina i partnera optuženog narko bosa Darka Šarića - Dragana Dudića, prešla je u vlasništvo Hypo Alpe Adria lizinga, nakon što nije otplaćen kredit od pet miliona eura za koji je garantovano tim noćnim klubom.

Zoja Dudić je tvrdila da je to zajednička, imovina stečena u braku, ali da nije znala za poslovne odluke supruga...

Samo mjesec dana od pravosnažnosti presude, diskoteka prelazi u ruke budvanskog Top Hilla koji se u Upravi za nekretnine knjiži na ukupno 1.689 kvadrata poslovnog prostora izgrađenog u okviru spomeničkog kompleksa kotorske Citadele.

Riječ je o prizemlju od 440 kvadrata i tri suterenska prostora od 596, 315 i 338 kvadrata.

Po svemu sudeći, budvanska firma diskoteku je kupila za 2.300.000 eura, jer su toliki kredit podigli u jednog banci u Crnoj Gori.

Banka je upravo na tu sumu upisala hipoteku a Top Hill se obavezao da će kredit vratiti do 1. septembra 2020. godine.

Top Hill je u junu 2012. godine na javnoj licitaciji i na 30 godina zakupio zemlju Opštine Budva na brdu Topliš, gdje je sagrađena istoimena diskoteka.

Za zakup 3.900 kvadrata te zemlje, firma od 15. juna do 15 septembra mjesečno plaća po 69.817,10 eura.

Za ostali period, mjesečna zakupnina je 13.963,42 eura.

Još nije utvrđeno ko je u martu zapalio Maximus

Istražitelji nijesu utvrdili ko je početkom marta zapalio diskoteku Maximus. Pet maskiranih osoba u zoru 8. marta napali su stražara, primorali ga da legne, a potom ušli u diskoteku i zapalili dio u kome se održavaju muzički nastupi.

Donji dio diskoteke u kom se nalazio podijum bio je gotovo u potpunosti uništen.

U trenutku požara diskoteka nije radila. Istražitelji su nakon toga saslušavali navodne članove škaljarskog klana, ali niko od njih nije zvanično osumnjičen za to djelo.

Bonus video: